Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bathory Fest se ține și în pandemie

Fundația Bathory, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Șimleu Silvaniei și Centrul de Cultură și Artă Sălaj au decis să organizeze în acest an Bathory Fest în 3 octombrie.

Vor avea loc demonstrații de luptă ale ostașilor de la Terra UltraSilvana, o prezentare de arme și armuri, o defilare în costume de luptă, prezentări de tehnici de atac, muzică, și improvizații de teatru, iar la lăsarea serii, un spectacol cu foc.

Fundația Bathory va organiza o serie de acțiuni culturale cum ar fi: expoziție de pictură Arany Janos, înmânarea premiilor Maghiarii Sălăjeni. Grupul Silvan ART va derula o expoziție cu vânzare în scopul ajutorării umanității prin Crucea Roșie.

O slujbă religioasă se va desfășura în curtea Bisericii Romano-Catolice, și depuneri de coroane  și jerbe de flori în memoria regelui Ștefan Bathory. Fiind un an atipic, participarea se va face pe baza completării unui formular on-line sau telefonic.

”Anul acesta este unul mai deosebit din toate punctele de vedere și bravii ostași s-au pregătit pentru a face față inamicului nevăzut. Printre alte activități cavalerești vom pregăti o expoziție de artă contemporană și ne  vom organiza pentru a lăsa o amprentă și o amintire plăcută la cabina foto.

Menestrelii regali își vor pregăti muzica pentru a acompania  vizitatorii fortăreței. La lăsarea serii Cetatea se va umple de lumini și de un spectacol inedit  cu foc”, a precizat Daniel Stejeran, directorul CNIPT Șimleu Silvaniei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Împreună, la un alt nivel, cu Maxim Media Advertising & Events Group

Articolul următor

Cercetătorii de la Cluj: economia României își revine în toamnă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share