Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campanie pentru ridicarea de locuințe sociale în marile orașe

Organizații din Cluj-Napoca, Timișoara și București grupate în rețeaua Blocul pentru Locuire cer primăriilor să ridice locuințe sociale pentru a contracara creșterea prețurilor la apartamente.

Acestea au cerut hotărâri de consiliu local sau general în București, Cluj-Napoca și Timișoara privind obligația administrației locale de a acorda tuturor cetățenilor îndreptățiți locuințe sociale în maximum doi ani de la solicitare.

“Fie că închiriezi sau că vrei să cumperi, locuințele sunt din ce în ce mai scumpe. România stă cel mai prost în Uniunea Europeană la acest capitol: avem cele mai supraaglomerate locuințe și cele mai mari costuri de locuire raportate la venituri.

De ce? Administrațiile locale și-au neglijat profund rolul lor legal de a oferi locuințe sociale celor care au nevoie de ele, adică persoanele cu venituri sub medie. Majoritatea ne regăsim în această situație”, susțin organizațiile.

„Am dat în judecată Primăria Cluj-Napoca, am câștigat, și aceasta a modificat criteriile de acordare. Dar nu este de ajuns: trebuie să facă mai multe locuințe sociale”, a declarat Maria Stoica, din cadrul organizației Social Housing Now (SHN).

Organizația a acționat în instanță municipalitatea și în 2019 a câștigat. Verdictul a obligat primăria să modifice criteriile discriminatorii. În august 2020, consiliul local a votat modificarea criteriilor de atribuire de locuințe sociale.

“Dacă ar fi suficiente locuințe sociale, nu ar mai fi nevoie de criterii prin care oamenii sunt puși să concureze între ei pentru mai mulți ani fără să primească, în final, o locuință”, conform SHN.

Blocul pentru Locuire este o rețea descentralizată de organizații ce luptă pentru împuternicirea și organizarea politică a comunităților împotriva injustiției locative.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROMGAZ, sponsorizare de 500.000 de lei pentru un spital mureşean

Articolul următor

Cel mai bun restaurant al Clujului, redeschis după o jumătate de an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share