Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Câmpia Turzii are proiecte Smart City de 40 de milioane de euro

Președintelui Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) i s-au prezentat proiectele pe care Câmpia Turzii le derulează în vederea transformării sale în oraș inteligent.

“Am discutat despre proiectele câștigate de noi, în valoare de 40 milioane euro, despre investițiile în zona de SmartCity în cadrul acestor proiecte și, nu în ultimul rând, despre investiția în sistemul de supraveghere a orașului. Acesta a apreciat direcția înspre digitalizare pe care o urmăm și dorința noastră de a ne apropia și din acest punct de vedere de Cluj Napoca”, a relatat primarul Dorin Lojigan.

Cel mai performant sistem de supraveghere video din România a fost amplasat în august la Câmpia Turzii, cu dispecerat la sediul Poliției Locale. Camerele video sunt de înaltă rezoluție, capacitatea de stocare a imaginilor este foarte mare, iar capacitatea de anonimizare a persoanelor este în premieră la nivel național.

Proiectul va răspunde la creșterea siguranței cetățenilor prin prevenirea și descurajarea fenomenului infracțional în zonele de risc prin crearea factorului psihologic de descurajare. Prin implementarea acestor tehnologii, Câmpia Turzii va face un pas către dezideratul local de oraș inteligent.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania clujeană Cyscale a fost listată pe SeedBlink

Articolul următor

Mihai Daraban, președintele CCIR: “Noi creăm o rețea de atașați comerciali, care să se comporte, dacă vreți, ca niște bone cu agenții economici care vin pe teritoriul respectiv”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share