Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asfaltări la nodul rutier Sebeș al autostrăzii dintre Alba și Cluj

Imagini cu lucrările de la nodul Sebeș al autostrăzii dintre Cluj și Alba (A10) au fost prezentate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

“Continuă lucrările de așternere mixtură asfaltică pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, lotul 1, în zona nodului Sebeș. Fotografiile sunt realizate în timpul schimbului 2”, a transmis CNAIR.

Totuși, Asociația Pro Infrastructură consideră că firma italiană de construcții Pizzarotti vrea să împingă termenul de finalizare pe lotul care i-a fost încredințat cât mai departe în anul viitor.

“Deși stadiul lucrării la aproape șase ani de la semnarea contractului este de 90%, mobilizarea constructorului italian Pizzarotti nu este nici pe departe suficientă pentru a putea deschide circulația în luna decembrie a acestui an“, conform API.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu A1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Interviu cu ing. Vasile Maier, director general Apă Canal Sibiu: „Am adus infrastructura de apă-canal din Sibiu în secolul XXI”

Articolul următor

Zilele Recoltei vor avea loc și în anul acesta la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

HR-iștii s-au suit în Dealul Clujului

O comunitate a profesioniștilor din resursele umane prinde contur la Cluj prin intermediul unor evenimente nonconformiste de socializare.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share