Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerogara din Cluj va avea cale de rulare de 15 milioane euro

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a anunțat începerea lucrărilor de construire la noua cale de rulare paralelă cu pista.

Ele se vor desfășura în două etape, termenul de execuție pentru prima etapă fiind de cinci luni, iar în etapa a doua, de patru luni. 50% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului este din fonduri europene, iar restul de 50%, contribuția financiară a AIAIC.

Noua cale de rulare, în acord cu obiectivele de protecție a mediului, va contribui la creșterea accesibilității și mobilității regionale prin asigurarea infrastructurii necesare deservirii operațiunilor la sol în condiții de siguranță și într-un timp redus.

Aceasta va determina o fluidizare a mișcărilor aeronavelor la sol și a echipamentelor de handling și va conduce la optimizarea timpilor pentru efectuarea operațiunilor de la sol în condiții de siguranță și securitate crescute.

Se asigură cadrul optim pentru creșterea numărului de frecvențe de operare, introducerea de noi destinații, mărirea traficului de pasageri și de marfă. Proiectul e cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișorenii de la Contakt își deschid magazine în Transilvania

Articolul următor

AFI Europe inaugurează AFI Park Brașov și întâmpină noii chiriași: Siemens și NTT Data

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share