Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii ridică un data center cu 300 de rack-uri la Cluj

Editorial use only in direct correlation with Deutsche Telekom AG. / Nur zur redaktionellen Verwendung im direkten Zusammenhang mit Diensten der Deutschen Telekom AG Cloud-Computing Rechenzentrum der T-Systems

Grupul german Telekom va da în folosință un centru de date în Cluj-Napoca, pe fondul dezvoltării accelerate în tehnologia informației a orașului.

Noul data center va avea trei niveluri și subsol și poate găzdui 300 de dispozitive de stocare de servere, a precizat conducerea companiei, potrivit Profit. “Ideea a pornit de la dezvoltarea accelerată a acestui oraș, al doilea pol IT la nivel național, precum și al dezvoltării accelerate în zona automotive, producție și banking.

Am constatat o cerere puternică de a găzdui date la o viteză din ce în ce mai mare. Potențialul de creștere al pieței este de două cifre, 16% anual în următorii patru ani, și în condițiile astea se impunea dezvoltarea unui centru de date în Cluj”, spunea Vasile Voicu, B2B Product Management Manager al Telekom România, la evenimentul Datacenter Forum.

Telekom România a inaugurat primul său centru de date în 2006, în București, urmat de două în Brașov. Noul centru de date, proiect realizat de Tema Energy (antreprenor general), este amplasat într-un fost centru de telecomunicații.

Acesta este conectat la două surse separate de energie electrică, cu o putere de 600 Kw, suplimentată ulterior la 1.000 Kw, și rețeaua de fibră optică a Telekom România, brand sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote. Brandul aparține Deutsche Telekom.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul BT va promova afacerile mici în pandemie

Articolul următor

Proiecții în aer liber, concerte și filme pentru toate vârstele la TIFF Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share