Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UNPR va promova parcurile industriale din Tileagd, Săcueni și Tămășeu

Vineri, 18.09.2020, la Oradea, s-a semnat acordul de parteneriat dintre compania Parcuri Industriale Bihor SA și Uniunea Națională a Patronatului din România (UNPR) pentru promovarea parcurilor industriale bihorene din Tileagd, Săcueni și Tămășeu.

În momentul de față, pentru parcul industrial din Tileagd este în derulare procedura de licitație deschisă privind concesionarea a șase loturi, cu suprafețe variind între 4.370 mp și 12.140 mp, proiectele de investiții fiind așteptate să fie depuse până în ziua de 16 noiembrie 2020.

Săptămâna viitoare urmează a fi recepționată lucrarea de la parcul industrial Săcueni, iar pentru concesionarea terenurilor de aici, principalele criterii sunt aceleași ca și în cazul Tileagdului: crearea a cel puțin 25 locuri de muncă noi, investiție de cel puțin 60 euro/mp. Investițiile ce depășesc 1 milion euro vor face obiectul negocierii directe. În cazul parcului industrial de la Tămășeu, proiectul este în momentul de față în etapa elaborării studiului de fezabilitate și urmează să fie redactat Regulamentul de Organizare și Funcționare. Pentru aceasta din urmă, a fost nevoie de actualizarea valorii pieței, având în vedere noul context de după darea în folosință a porțiunii de autostradă dintre Biharia și Satu Nou. Astfel, în cazul terenului de aproximativ 7 hectare din Tămășeu, situat la cca 3 km de autostrada A3, în prezent, valoarea de piață a fost stabilită de raportul de evaluare la 10 euro/mp, această valoare urmând a fi luată în considerare odată cu lansarea viitoarelor proceduri de licitație.

Ioan Lucian, președintele UNPR a specificat că organizația patronală pe care o conduce beneficiază de un sistem relațional deosebit, atât pe plan intern, cât și extern, urmând a promova facilitățile din cele trei parcuri industriale. „Vom invita reprezentanții patronilor români, cât și conducătorii confederațiilor patronale europene după ce le transmitem principalele date despre modul de organizare a parcurilor”, a declarat Ioan Lucian.

Reamintim că, UNPR are încheiate acorduri de parteneriat bilaterale cu mai multe organizații din Europa Centrală și de Est, printre care Employers of Poland, VOSZ Ungaria, Entrepreneurs Association of Slovakia sau BVMW Germania, cea mai mare asociație de profil din această țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii de la TCI vor moderniza clădirea SMURD din Zalău

Articolul următor

Infrastructură de transport de 10 milioane de euro la Câmpia Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share