Comunitate Hobby/Timp liber Judete Sibiu Turism Ultimele stiri

Via Transilvanica în județul Sibiu: La Biertan a fost inaugurat tronsonul de 115 km

Via Transilvanica, proiectul de traseu de 1000 de km ce pornește de la Putna și își propune să ajungă până la Drobeta Turnu Severin, a fost marcat și în județul Sibiu. Voluntarii Asociației Tășuleasa Social au marcat 115 km în județul Sibiu, acest lucru fiind marcat în cadrul unui eveniment la Biertan la care au participat ultramaratonistul Tibi Ușeriu, scriitoarea Mihaela Miroiu, dar și activistul civic și omul de televiziune Dragoș Bucurenci.

Rutele Via Transilvanica de pe teritoriul județului Sibiu folosesc vechi drumuri între localități, poteci și drumuri forestiere și sunt destinate pentru drumeții, ture de bicicletă sau ture ecvestre. Marcajul se face cu pietre de andezit care cântăresc fiecare 230 kg. Planul inițiatorilor este ca bornele să poată indica printr-un sistem digitalizat oportunitățile de cazare, masă și agrement din zonă, contribuind astfel la dezvoltarea turistică a comunităților pe care traseul le traversează – Laslea, Biertan, Ațel, Mediaș, Micăsasa, Târnava, Brateiu, Moșna, Bazna, Copșa Mică, Șeica Mică și Axente Sever.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a ținut să fie cea care a dezvelit borna de andezit care marchează trecerea traseului prin centrul comunei Biertan, în cadrul evenimentului de inaugurare în județul Sibiu. „Proiectul Via Transilvanica răspunde perfect viziunii noastre pentru un turism sustenabil și perspectivei de certificare ca destinație verde. Anul viitor marcăm Anul Drumeției și vom fi gazdele celui mai mare eveniment european de drumeție, Eurorando, așa că apreciem această inițiativă care contribuie la punerea în valoare a patrimoniul natural și cultural al județului”, a spus Cîmpean.

Gazdele evenimentului care a atras o participare entuziastă în piața centrală din Biertan au fost fondatorul Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, și primarul comunei Biertan, Mircea Dragomir. La eveniment au luat cuvântul ambasadorii proiectului, printre care se numără ultramaratonistul Tibi Ușeriu, scriitoarea Mihaela Miroiu, dar și activistul civic și omul de televiziune Dragoș Bucurenci.

După eveniment, Asociația Județeană de Turism Sibiu alături de Colinele Transilvaniei – parteneri locali ai proiectului – au organizat și o primă drumeție pe Via Transilvanica, între Copșa Mare și Biertan, la care au participat în jur de 50 de bicicliști, drumeți, iubitori de călătorii ecvestre.

Tot astăzi, CJ Sibiu a publicat ordinea de zi a ultimei ședințe înainte de alegerile locale, în care se regăsește un proiect de hotărâre privind „aprobarea participării Județului Sibiu la realizarea proiectului VIA TRANSILVANICA”. Astfel, conform documentului, județul Sibiu va sprijini realizarea proiectului, va promova și a contribui la sustenabilitatea pe termen lung a acestuia, conform prevederilor legale și pe baza detaliilor tehnice din proiectul elaborat de Asociația Tășuleasa Social. Totodată, autoritățile județene menționează că traseul va fi cuprins în noua Strategie de Dezvoltare a Judeţului Sibiu pentru perioada 2021-2030 și în Planul Strategic Instituțional pentru perioada 2021-2024.

Related posts

Primele tramvaie “made in Romania” de pe străzile Clujului

Nora Dumitrescu

Asahi vizează extinderea brandurilor premium locale pe pieţele internaţionale

Stefana Muresan

Deputații ardeleni din Parlamentul European, despre viitorul buget al UE: „Este ultimul tren al României spre dezvoltare”

Ion Surdu

Michelin oprește producția la Zalău. 3.000 de angajați afectați

Nora Dumitrescu

ANAT: Vacanțe în valoare de 10 milioane de euro, cu vouchere de vacanţă

Stefana Muresan

Proiect de 49 milioane de euro, fonduri europene, pentru Arad

redactia

Grupul Banca Transilvania deține active de aproape 20 miliarde euro

Nora Dumitrescu

Employer Branding în an de pandemie – Beneficii pentru angajați în era COVID-19 și a muncii de acasă

A. I.

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

Stefana Muresan

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Hidroelectrica, cel mai bun profit din istoria companiei

Stefana Muresan

CJ Arad investeşte peste 80 mil. lei pentru modernizarea unui drum judeţean

Stefana Muresan

ADLO va prelua în administrare parcurile industriale din județul Bihor

Traian Dan

La Timişoara s-a deschis cea mai mare unitate de tratare a marilor arşi din România, o investiţie de cinci milioane de euro

Robert Bloancă

Bonusuri pentru orădenii care își plătesc taxele și impozitele online

Traian Dan

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul NTT DATA România

redactia

Veniturile restaurantelor şi cafenelelor din România vor depăși 5 miliarde de euro până în 2023

Papuc Irina

Banatul și Transilvania vor să atragă turiști din mediul online

Nora Dumitrescu

Bucharest – skyline by 2025: New landmarks for more performance in sports

Ionut Oprea

Italienii de la Astaldi, pregătiți să investească minimum 400 mil. euro anul viitor, în România

Stefana Muresan

Continental: 15 ani de istorie la Sibiu

Papuc Irina

ACI a preluat amplasamentul viitoarei Săli Polivalente Turda

Nora Dumitrescu

FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează oficial la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

APIA Bihor eliberează adeverințe fermierilor pentru accesarea de credite

Traian Dan

1 comment

Marius 22 September 2020 at 19:04

Dupa parerea mea, aceasta Via Transilvanica trebuia sa fie conceputa sa poata fi parcursa cu auto/moto + restul. Ar fi fost intr-adevar, ceva special. Asa, tot ce poti e sa parcurgi bucati din ea. Nu ai cum sa te pui 2 – 3 zile si s-o parcurgi toata. E o parere.

Reply

Leave a Comment