Comunitate Hobby/Timp liber Judete Sibiu Turism Ultimele stiri

Via Transilvanica în județul Sibiu: La Biertan a fost inaugurat tronsonul de 115 km

Via Transilvanica, proiectul de traseu de 1000 de km ce pornește de la Putna și își propune să ajungă până la Drobeta Turnu Severin, a fost marcat și în județul Sibiu. Voluntarii Asociației Tășuleasa Social au marcat 115 km în județul Sibiu, acest lucru fiind marcat în cadrul unui eveniment la Biertan la care au participat ultramaratonistul Tibi Ușeriu, scriitoarea Mihaela Miroiu, dar și activistul civic și omul de televiziune Dragoș Bucurenci.

Rutele Via Transilvanica de pe teritoriul județului Sibiu folosesc vechi drumuri între localități, poteci și drumuri forestiere și sunt destinate pentru drumeții, ture de bicicletă sau ture ecvestre. Marcajul se face cu pietre de andezit care cântăresc fiecare 230 kg. Planul inițiatorilor este ca bornele să poată indica printr-un sistem digitalizat oportunitățile de cazare, masă și agrement din zonă, contribuind astfel la dezvoltarea turistică a comunităților pe care traseul le traversează – Laslea, Biertan, Ațel, Mediaș, Micăsasa, Târnava, Brateiu, Moșna, Bazna, Copșa Mică, Șeica Mică și Axente Sever.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a ținut să fie cea care a dezvelit borna de andezit care marchează trecerea traseului prin centrul comunei Biertan, în cadrul evenimentului de inaugurare în județul Sibiu. „Proiectul Via Transilvanica răspunde perfect viziunii noastre pentru un turism sustenabil și perspectivei de certificare ca destinație verde. Anul viitor marcăm Anul Drumeției și vom fi gazdele celui mai mare eveniment european de drumeție, Eurorando, așa că apreciem această inițiativă care contribuie la punerea în valoare a patrimoniul natural și cultural al județului”, a spus Cîmpean.

Gazdele evenimentului care a atras o participare entuziastă în piața centrală din Biertan au fost fondatorul Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, și primarul comunei Biertan, Mircea Dragomir. La eveniment au luat cuvântul ambasadorii proiectului, printre care se numără ultramaratonistul Tibi Ușeriu, scriitoarea Mihaela Miroiu, dar și activistul civic și omul de televiziune Dragoș Bucurenci.

După eveniment, Asociația Județeană de Turism Sibiu alături de Colinele Transilvaniei – parteneri locali ai proiectului – au organizat și o primă drumeție pe Via Transilvanica, între Copșa Mare și Biertan, la care au participat în jur de 50 de bicicliști, drumeți, iubitori de călătorii ecvestre.

Tot astăzi, CJ Sibiu a publicat ordinea de zi a ultimei ședințe înainte de alegerile locale, în care se regăsește un proiect de hotărâre privind „aprobarea participării Județului Sibiu la realizarea proiectului VIA TRANSILVANICA”. Astfel, conform documentului, județul Sibiu va sprijini realizarea proiectului, va promova și a contribui la sustenabilitatea pe termen lung a acestuia, conform prevederilor legale și pe baza detaliilor tehnice din proiectul elaborat de Asociația Tășuleasa Social. Totodată, autoritățile județene menționează că traseul va fi cuprins în noua Strategie de Dezvoltare a Judeţului Sibiu pentru perioada 2021-2030 și în Planul Strategic Instituțional pentru perioada 2021-2024.

Related posts

River Development: Businesses should not give up their strategies, their own mission

Ionut Oprea

Firmele bihorene de top premiate la gala „Topul firmelor din judeţul Bihor”

Traian Dan

Dent Estet a încheiat primele 9 luni ale anului cu afaceri de 35 de milioane de lei

redactia

PACTUL PENTRU MUNCĂ – Consens general pentru evitarea crizei grave de forță de muncă

Ligia Voro

IT Datagroup inchiriaza 1.200 de mp in Vox Technology Park Timisoara

Ionut Oprea

Superfood Company: Piața produselor de îngrijire a copiilor mici crește cu circa 5% în primul semestru din 2018

Stefana Muresan

Trei produse noi în portofoliul Azomureş

redactia

Daniel Buda: Se vor schimba metodele de subvenționare agricolă ale UE

Stefana Muresan

Zălăuanii de la Alien Surface vor aloca 400.000 de euro pentru retehnologizare

Nora Dumitrescu

Building Permit obtained for the UP-SITE BUCHAREST project

Papuc Irina

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Turismul și patrimoniul cultural în regiunea transfrontalieră Banat, în dezbatere la UVT

Stefana Muresan

Maramureșul va avea fond de solidaritate cu famiile afectate economic

Nora Dumitrescu

Interes crescut pentru Cluj la Târgul de la Milano

Stefana Muresan

Oradea, tot mai atractivă. Fitch: ratingul Oradiei – ''BBB minus'', cu perspectivă stabilă

Stefana Muresan

Acțiunile Tesla au depășit pragul de 1.000 de dolari după ce Elon Musk a confirmat începerea producției de masă a camioanelor comerciale Tesla Semi

Ion Surdu

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18,5% în mai 2017, comparativ cu perioada similară din 2016

Stefana Muresan

Bas de Groot, primul somelier de lapte din lume: fermierii au nevoie de povești pentru a-și valorifica mai bine produsul

redactia

900.000 de euro pentru drumul ce leagă Calea Aradului de Piața 100 (Obor)

Traian Dan

Ministerul Apelor şi Pădurilor derulează în Bihor lucrări de 1,9 miliarde de lei

redactia

Scrumbia afumată de Dunăre, produs românesc recunoscut oficial de Comisia Europeană

redactia

NTT DATA Romania, parteneriat cu EVW Holding în implementarea soluţiei de industrie SAP DBM

Stefana Muresan

Chatbotul Victor va oferi suport clienților pentru amânarea ratelor bancare

Traian Dan

85 de bănci de odihnă amplasate pe malul Crișului Repede și în parcurile orădene

Traian Dan

Leave a Comment