HORECA Timiș

Unul dintre cele mai pitoreşti restaurante din Timişoara îşi schimbă proprietarul şi meniul. Noul deţinător, o femeie de afaceri din domeniul agro-zootehnic

Unul dintre cele mai interesante restaurante din Timişoara, Sky Restaurant – cel mai înalt restaurant rooftop din Timișoara trece prin o serie de schimbări. Un antreprenor cu business în domeniul agro-zootehnic preia locaţia, unde este adus un nou master-chef, care a gătit pentru Papa. Unitatea este localizată la ultimul etaj al uneia dintre clădirile City Business Center, primul complex de clădiri de spaţii office din oraş. Dezvoltat de omul de afaceri local, Ovidiu Şandor, complexul a fost ulterior cedat celor de la NEPI, care, la rândul lor l-au cedat, la pachet cu toate spaţiile de birouri din portofoliu, către AFI Europe.

La fel, şi Sky Restaurant a trecut prin mai multe mâini. Acum, și-a schimbat conducerea în acest an și propune o noua experiență culinară. Restaurantul a fost preluat de Mihaela Gagea-Popescu, antreprenor cu un business în industria cărnii, care a implementat un meniu unic in Timișoara, inspirat din cele mai selecte restaurante mediteraneene si internaționale. Mihaela Gagea-Popescu este cunoscută pentru societatea pe care o deţine în domeniul transportului de animale vii.

Revenind la Sky Restaurant, meniul a fost schimbat în totalitate și a acum e realizat de chef Salvo Lo Castro. Cu o experiență bogată în restaurantele italiene, chef Salvo a schimbat meniul de vară, iar în perioada următoare, acesta va introduce meniul de toamnă. Preparatele culinare se diversifică mergând pe principiul simplu pe care natura ni-l oferă: adaptabilitate pe sezon. Asta înseamnă că savoarea este mai intensă iar alimentele sunt mai bogate în proprietăți dacă specialitățile sunt pregătite din roadele fiecărui anotimp.

Chef Salvo Lo Castro este cunoscut pentru experiența sa atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Acesta a lucrat timp de zece ani la Vatican, unde a gătit pentru Papa Ioan Paul al II-lea, dar și la evenimente private găzduite de Robert De Niro și Silvio Berlusconi. De altfel, Anthony Hopkins a transmis “felicitări bucătarului” atunci când a gustat din preparatele gătite de el.

“Experiența nouă pe care vrem să o oferim a fost coroborată cu îmbunătățirea rețelei de furnizori. Aducem legume și fructe proaspete, de la producătorii locali din zonă. Suntem foarte atenți și în ceea ce privește calitatea cărnii. Dorim să menținem preparatele la cel mai înalt nivel, iar pentru asta este nevoie de carne de cea mai bună calitate. Deja am selectat ferme din apropierea Timișoarei, care ne furnizează ingrediente proaspete, astfel încât drumul până în farfuria clientului să fie cât mai scurt. Prin această decizie reușim să susținem și agricultura locală. Atât clienții vechi, cât și cei noi au îmbrățișat schimbarea, mai ales că în Timișoara erau puține opțiuni fine dining. În ceea ce privește specialitățile italiene, folosim ingredientele pure, de origine controlată, care provin din regiuni renumite pentru gastronomie și pentru produsele cu rețete autentice.”, a declarat Mihaela Gagea-Popescu, proprietarul Sky Restaurant.

Clienții care au călcat deja pragul restaurantului au putut vedea faptul că tot interiorul locației a fost reconfigurat. Terasa are un stil modern, minimalist, cu o linie de mobilier italiană, orientată spre nevoile și confortul clienților.
Noua conducere Sky Restaurant propune două tipuri de evenimente: seri tematice, cu meniuri speciale din gastronomia internațională, dar și evenimente private de familie. Restaurantul are o capacitate de 150 de locuri, însă respectând normele în vigoare, aici pot fi organizate evenimente private de familie cu 50 de persoane în interior și alte 50 pe terasă. Meniurile sunt personalizate în funcție de cerințele clienților.

“Putem susține cele mai înalte exigențe în domeniu, atât din punct de vedere gastronomic, cât și din punct de vedere al servirii clienților. Cei care au ales deja restaurantul nostru pentru un moment important din viață, la final, ne-au transmis numai aprecieri. Pe de altă parte, ne aflăm în Piața 700, unde este una dintre cele mai dezvoltate zone de business din vestul țării. Locația noastră se pretează și pentru conferințe, întâlniri de business, degustări de vinuri și evenimente culturale. De altfel, am fost selectați pentru cina unor muzicieni internaționali care au venit la Timișoara pentru un concert la Filarmonica Banatul”, a declarat Mihaela Gagea-Popescu, proprietarul Sky Restaurant.

A doua linie pe care merge restaurantul este aceea de a organiza seri tematice. Primele experiențe de acest gen au fost apreciate de clienți. Spre exemplu, o seară thailandeză pregătită de un bucătar cu experiență, a adus Asia în Timișoara, timp de câteva ore. Clienții au ocazia să guste atât preparatele din meniu, cât și cele propuse de invitatul care va găti.

Clienții Sky Restaurant au rezervate în fiecare seară, după ora 18, locuri de parcare în fața clădirii City Business Centre.

Related posts

Unul dintre cele mai de succes proiecte europene transfrontaliere din Timiş, pista de biciclete de pe malul Begăi, e în pericol de distrugere

Robert Bloancă

Green Line Valea Jiului – 95 de milioane de lei, prin Regio-POR, pentru linia verde de autobuze electrice

Nicolae Pop

Universitatea Politehnica Timişoara caută modalităţi de decontaminare a terenurilor miniere, în cadrul unui proiect transfrontalier

Robert Bloancă

Contract de finanțare prin POR în valoare de 5,7 mil. lei, semnat de ADR Vest

redactia

La Timişoara a fost deschisă Camera de Diplomaţie Comercială cu Republica Serbia

Robert Bloancă

Americanii de la AVX cumpără fabrica de componente electronice TT Electronics din Timișoara

Stefana Muresan

La Timişoara se doreşte deschiderea unei fabrici de biciclete, o investiţie italiană de 30 de milioane de euro

Robert Bloancă

Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Stefana Muresan

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu – 10 ani de performanță de vârf

redactia

Animawings duce turiştii bănăţeni, de la Timişoara direct pe plajele din Egipt, la Hurghada

Robert Bloancă

Prețul imobiliarelor în Cluj-Napoca, fără oprire

Stefana Muresan

Timișoara: Internet gratuit în centrul orașului oferit de Continental, în parteneriat cu Orange și municipalitate

Stefana Muresan

Două firme din Bucureşti se vor ocupa de realizarea documentaţiei aferente noului stadion al Timişoarei

Robert Bloancă

Sub președinția României la Consiliul Uniunii Europene, 800 de experți UE prezenți în Timișoara

redactia

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

redactia

Industria serviciilor de business aduce 4,5 miliarde de euro în România

Nora Dumitrescu

GAL Timişoara va implementa în oraş proiecte de milioane de euro

Robert Bloancă

Timișoara: Record de vizitatori la ”cel mai parfumat” festival din țară

Stefana Muresan

TM | Dies Academicus – Universitatea Politehnica Timișoara – 95 de ani

Transilvania Business

Wipro lansează în București și Timișoara Centrul de Excelență în Automotive

Stefana Muresan

Pe vreme de pandemie, şomajul din Timiş scade

Robert Bloancă

Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest: contracte de finanțare semnate pentru 106 proiecte cu o valoare totală de peste 150 mil. euro, in acest an

Stefana Muresan

Continental România, parteneriat pentru orașe inteligente și comunități susținute

Stefana Muresan

Clujul și Timișoara sparg piața rezidențială a marilor orașe

Nora Dumitrescu

Leave a Comment