HORECA Timiș

Unul dintre cele mai pitoreşti restaurante din Timişoara îşi schimbă proprietarul şi meniul. Noul deţinător, o femeie de afaceri din domeniul agro-zootehnic

Unul dintre cele mai interesante restaurante din Timişoara, Sky Restaurant – cel mai înalt restaurant rooftop din Timișoara trece prin o serie de schimbări. Un antreprenor cu business în domeniul agro-zootehnic preia locaţia, unde este adus un nou master-chef, care a gătit pentru Papa. Unitatea este localizată la ultimul etaj al uneia dintre clădirile City Business Center, primul complex de clădiri de spaţii office din oraş. Dezvoltat de omul de afaceri local, Ovidiu Şandor, complexul a fost ulterior cedat celor de la NEPI, care, la rândul lor l-au cedat, la pachet cu toate spaţiile de birouri din portofoliu, către AFI Europe.

La fel, şi Sky Restaurant a trecut prin mai multe mâini. Acum, și-a schimbat conducerea în acest an și propune o noua experiență culinară. Restaurantul a fost preluat de Mihaela Gagea-Popescu, antreprenor cu un business în industria cărnii, care a implementat un meniu unic in Timișoara, inspirat din cele mai selecte restaurante mediteraneene si internaționale. Mihaela Gagea-Popescu este cunoscută pentru societatea pe care o deţine în domeniul transportului de animale vii.

Revenind la Sky Restaurant, meniul a fost schimbat în totalitate și a acum e realizat de chef Salvo Lo Castro. Cu o experiență bogată în restaurantele italiene, chef Salvo a schimbat meniul de vară, iar în perioada următoare, acesta va introduce meniul de toamnă. Preparatele culinare se diversifică mergând pe principiul simplu pe care natura ni-l oferă: adaptabilitate pe sezon. Asta înseamnă că savoarea este mai intensă iar alimentele sunt mai bogate în proprietăți dacă specialitățile sunt pregătite din roadele fiecărui anotimp.

Chef Salvo Lo Castro este cunoscut pentru experiența sa atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Acesta a lucrat timp de zece ani la Vatican, unde a gătit pentru Papa Ioan Paul al II-lea, dar și la evenimente private găzduite de Robert De Niro și Silvio Berlusconi. De altfel, Anthony Hopkins a transmis “felicitări bucătarului” atunci când a gustat din preparatele gătite de el.

“Experiența nouă pe care vrem să o oferim a fost coroborată cu îmbunătățirea rețelei de furnizori. Aducem legume și fructe proaspete, de la producătorii locali din zonă. Suntem foarte atenți și în ceea ce privește calitatea cărnii. Dorim să menținem preparatele la cel mai înalt nivel, iar pentru asta este nevoie de carne de cea mai bună calitate. Deja am selectat ferme din apropierea Timișoarei, care ne furnizează ingrediente proaspete, astfel încât drumul până în farfuria clientului să fie cât mai scurt. Prin această decizie reușim să susținem și agricultura locală. Atât clienții vechi, cât și cei noi au îmbrățișat schimbarea, mai ales că în Timișoara erau puține opțiuni fine dining. În ceea ce privește specialitățile italiene, folosim ingredientele pure, de origine controlată, care provin din regiuni renumite pentru gastronomie și pentru produsele cu rețete autentice.”, a declarat Mihaela Gagea-Popescu, proprietarul Sky Restaurant.

Clienții care au călcat deja pragul restaurantului au putut vedea faptul că tot interiorul locației a fost reconfigurat. Terasa are un stil modern, minimalist, cu o linie de mobilier italiană, orientată spre nevoile și confortul clienților.
Noua conducere Sky Restaurant propune două tipuri de evenimente: seri tematice, cu meniuri speciale din gastronomia internațională, dar și evenimente private de familie. Restaurantul are o capacitate de 150 de locuri, însă respectând normele în vigoare, aici pot fi organizate evenimente private de familie cu 50 de persoane în interior și alte 50 pe terasă. Meniurile sunt personalizate în funcție de cerințele clienților.

“Putem susține cele mai înalte exigențe în domeniu, atât din punct de vedere gastronomic, cât și din punct de vedere al servirii clienților. Cei care au ales deja restaurantul nostru pentru un moment important din viață, la final, ne-au transmis numai aprecieri. Pe de altă parte, ne aflăm în Piața 700, unde este una dintre cele mai dezvoltate zone de business din vestul țării. Locația noastră se pretează și pentru conferințe, întâlniri de business, degustări de vinuri și evenimente culturale. De altfel, am fost selectați pentru cina unor muzicieni internaționali care au venit la Timișoara pentru un concert la Filarmonica Banatul”, a declarat Mihaela Gagea-Popescu, proprietarul Sky Restaurant.

A doua linie pe care merge restaurantul este aceea de a organiza seri tematice. Primele experiențe de acest gen au fost apreciate de clienți. Spre exemplu, o seară thailandeză pregătită de un bucătar cu experiență, a adus Asia în Timișoara, timp de câteva ore. Clienții au ocazia să guste atât preparatele din meniu, cât și cele propuse de invitatul care va găti.

Clienții Sky Restaurant au rezervate în fiecare seară, după ora 18, locuri de parcare în fața clădirii City Business Centre.

Related posts

Traficul înregistrat pe Aeroportul Internaţional Timişoara a scăzut cu 99%

Robert Bloancă

Anveloparea blocurilor, nereuşită parţială în zona de vest. Dacă vecinii se ceartă blocurile rămân neizolate

Robert Bloancă

Viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, la Giroc; investiție de peste 50 milioane euro

Stefana Muresan

Podul Jiul din Timișoara, investiție de 5 milioane de euro, va fi construit într-un an și jumătate

redactia

Sorina Pintea inaugurează, la Timişoara, cea mai mare Secţie de Mari Arşi din România

Robert Bloancă

Semnare contract Centura de Sud a Timișoarei. Contract de 359 milioane lei, constructor – Tirrena Scavi

redactia

Aeroportul Internaţional Timişoara, creştere a numărului de călători de 2,6% în primele luni ale anului

Stefana Muresan

Politehnica Timișoara – model de implementare a proiectelor din fonduri europene

Stefana Muresan

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Forţă de muncă din Vietnam și Sri Lanka pentru firmele din Timișoara

Stefana Muresan

Timișoara: Liceul destinat nevăzătorilor din toată țara, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara- platformă comună pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii

redactia

Accesul spre Aeroportul Internaţional Timişoara se va face pe un drum extins la patru benzi

Robert Bloancă

Grupul german Weidmüller a preluat producătorul român de componente LC Electronic din Timiş

Stefana Muresan

Doi investitori din Emirate și Iordania, 6 mil. euro într-o fermă de berbecuți din Biled

Stefana Muresan

Staţiunile balneare şi hotelurile cu spa fac jocurile în turismul românesc

Robert Bloancă

Vara spre toamnă la Popasul din Deal

Gruita Ienasoiu

Primarul Timișoarei dorește schimbarea unui proiect european și construirea unei centuri feroviare pentru oraș

Robert Bloancă

O nouă autostradă până la Timișoara

Stefana Muresan

Englezii de la Amdaris, cu activitate în domeniul IT, au închiriat o mie de metri pătraţi în Iulius Town Timişoara

Robert Bloancă

Oradea se promovează pe Facebook, Instagram, YouTube și avioane

Traian Dan

Absolvenții UVT din Bruxelles, invitați să se alăture eforturilor de internaționalizare

redactia

Investiții mari, în 2019, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin

redactia

Patronii sălilor de fitness și sport din Timiș solicită revocarea măsurii închiderii activității în domeniu

Robert Bloancă

Leave a Comment