Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrală de cogenerare de 2,4 milioane de euro în Sălaj

Un proiect de cogenerare de înaltă eficiență va fi realizat pe fonduri europene în cadrul fabricii de blocuri ceramice din localitatea Recea, în județul Sălaj.

Proiectul derulat de societatea Cemacon cu ajutorul Servelect, ambele din Cluj-Napoca, este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Obiectivele specifice sunt implementarea centralei de cogenerare cu o capacitate electrică instalată de 1,2 MW, obținerea de economii anuale de energie primară de 31,6% și reducerea emisiilor de carbon cu minimum 2.777 de tone pe an. Contractul de furnizare și instalare este de 9,6 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată.

Instalația de cogenerare de 1,2 MWel, formată din două module de turbine, va fi utilizată pentru producerea locală a aerului cald necesar în procesul industrial de uscare a cărămizilor, precum și a energiei electrice utilizată pentru alimentarea echipamentelor din cadrul fabricii.

Servelect este unic distribuitor în România al turbinelor de cogenerare Capstone, fabricate în SUA, care pot valorifica aproape orice tip de combustibil lichid sau gazos, inclusiv gaz metan, biogaz, LPG, propan, diesel, gaze de sondă.

Cemacon este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania. Societatea operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj: două de cărămidă și una de buiandrugi. Aceasta este controlată de proprietarii lanțului de bricolaj Dedeman, fraţii Adrian și Dragoș Pavăl.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Flodor Trans SRL face Autogara Marghita

Articolul următor

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share