Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TCI a finalizat un parking de 5,6 milioane de euro în Mănăștur

Asocierea dintre constructorul TCI Contractor General și proiectantul K&K Studio a finalizat Parkingul Primăverii 8, din cartierul clujean Mănăștur, o lucrare în valoare totală de 27 de milioane de lei.

Este al treilea parking cu parc finalizat în toamnă, ele având o capacitate totală de 1.000 de locuri. După ședința Consiliului Local Cluj-Napoca pentru darea în administrare va începe distribuirea locurilor de parcare. 

În total există 11 parkinguri construite de către municipalitatea clujeană, inclusiv cele de la BTarena și Cluj Arena. Aceasta va continua construirea de parkinguri în toate cartierele orașului, concomitent cu desființarea garajelor.

Noul parking dispune de 267 locuri de parcare din care șapte pentru persoane cu dizabilități,  cinci pentru mașini electrice. 18 locuri sunt pentru motociclete sau mopede, iar 52, pentru biciclete. Construcția cuprinde două niveluri de subsol, parter, două etaje supraterane. Suprafața pe care a fost construit noul parking a rezultat în urma demolării a 110 garaje din zonă.

Parkingul dispune de două terase verzi: una pe 1.200 mp, cu sistem verde – strat de vegetație de înălțime mică, substrat de pământ și sistem de picurare (deasupra etajului 2) și una la nivelul solului, pe 1.300 mp (deasupra nivelului subsol 1).

Pentru amenajarea terasei de la nivelul terenului au fost plantate 2.000 de plante, învelișul vegetal fiind distribuit pe 460 mp, cu 740 mp gazon rulat. Au fost instalate dale antiderapante pentru aleile pietonale și dale cauciucate în locurile de joacă pentru copii și zona de fitness.

Au fost plantați 23 arbori – carpeni, mesteceni și arțari. Spațiul include și zonă de joacă pentru copii, și zonă de fitness în aer liber ca în celelalte parcuri de cartier finalizate. Proiectul a fost realizat de către K&K Studio, executant fiind TCI, finanțarea fiind asigurată de la bugetul local.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universități din Cluj și Timișoara, acorduri cu mediul de business

Articolul următor

22 de panouri și 250 de indicatoare turistice promovează turismul bihorean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share