Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universități din Cluj și Timișoara, acorduri cu mediul de business

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și Universitatea Politehnica Timișoara (UPB) se numără printre unitățile de învățământ superior care vor dezvolta relații cu mediul de afaceri.

Rectorul UTCN, Vasile Țopa, și cel al UPB, Florin Drăgan, au semnat, alături de cei ai Universității din București, Marian Preda, Universității din Craiova, Cezar Ionuț Spînu, Universității Gheorghe Asachi din Iași, Dan Cașcaval, acorduri cu președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian.

Acordurile de colaborare marchează o deschidere mai mare a mediului universitar față de reprezentanții mediului de afaceri.

Dezvoltarea unor centre de cercetare-inovare, folosirea realității augmentate și virtuale în procesul de învățământ universitar, dezvoltarea activităților de internship precum și alte activități ce pun în contact companiile private cu cadrele universitare și studenții acestor universități sunt obiective menționate în acorduri.

“Este cea mai amplă acțiune de conlucrare între mediul universitar și o confederație patronală națională de după Revoluție. Sunt încântat că UNPR a fost acceptată ca partener de aceste prestigioase universități.

Pentru ca aceste acorduri să prindă viață și să fie eficiente, chemăm alături de noi, toate organizațiile patronale, corpurile profesionale, companiile private interesate de o colaborare cu aceste centre universitare de prestigiu”, a subliniat președintele UNPR, Ioan Lucian.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Made in Cluj, purtat la New-York și Los Angeles. Concepto - brandul românesc creat de două surori cu mașina de cusut a bunicii

Articolul următor

TCI a finalizat un parking de 5,6 milioane de euro în Mănăștur

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share