Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect extins pentru noua parcare publică a Zalăului

Inițiatorul proiectului de amenajare a parcării și spațiului de agrement din zona Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău a început demersurile pentru extinderea pe verticală care va însemna dublarea numărului de locuri.

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a sugerat realizarea unui nivel suplimentar al acestui obiectiv, aflat în amenajare (91 locuri de parcare, cu o suplimentare estimată de 80 pentru noul etaj).

Lucrările în curs avansează susținut – dacă la începutul lunii septembrie erau finalizați cei 168 piloți forați, acum se lucrează la realizarea zidurilor de sprijin și a grinzilor de coronament – demersurile pentru acest nivel suplimentar, cu situare la nivelul solului, fiind determinate de avansarea celorlalte investiții destinate SJU care odată finalizate vor aduce servicii medicale noi și astfel o adresabilitate crescută pentru unitatea spitalicească.

Este vorba despre proiectele de extindere de ambulatoriu, spitalizare de zi și bloc operator și de extindere, reabilitare și dotare a ambulatoriului integrat de specialitate, demarate după finalizarea proiectării pentru amenajarea parcării și spațiului de agrement aflat acum în execuție, care propun și crearea unor noi servicii medicale (angiografie, bronhoscopie, endoscopie și colonoscopie).

“Această suplimentare a locurilor de parcare, prin extinderea pe verticală cu un nivel a proiectului parcării aflat în execuție, anticipează condiții favorabile și decente pentru pacienți și aparținătorii acestora în contextul disponibilității și accesului la unele servicii medicale noi.

Se reduc și costurile de realizare față de demararea unui nou proiect care să poată răspunde situațiilor viitoare menționate cu aproape jumătate, cu atât mai mult cu cât și spațiile disponibile pentru dezvoltarea unui eventual nou proiect de amenjare a unor locuri de parcare în zona SJU sunt limitate”, conform CJ Sălaj.

Proiectul de amenajare a parcării și spațiului de agrement a fost semnat în 13 iulie, având o valoare de 5,9 milioane lei, asigurați de la bugetul județului, și are ca obiect amenajarea a 91 de locuri de parcare (incluzându-le pe cele destinate persoanelor cu dizabilități și mama și copilul), rampă de acces, pe o suprafață a terenului de 3.260 mp (1.900 mp destinată parcării), spațiu verde și de agrement.

Nivelul nou al parcării pentru care au fost începute demersurile propune o suprafață de 1.900 mp pentru cele 80 de locuri de parcare suplimentare, cu o valoare estimată de 2,5 milioane lei și o durată a execuției previzionată la șase luni.                   

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lansare: Dynamic Business Connections

Articolul următor

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș: „În România avem tot ce ne trebuie pentru a ne digitaliza într-o manieră rapidă”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share