Infrastructura Ultimele stiri

Proiect extins pentru noua parcare publică a Zalăului

Inițiatorul proiectului de amenajare a parcării și spațiului de agrement din zona Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău a început demersurile pentru extinderea pe verticală care va însemna dublarea numărului de locuri.

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a sugerat realizarea unui nivel suplimentar al acestui obiectiv, aflat în amenajare (91 locuri de parcare, cu o suplimentare estimată de 80 pentru noul etaj).

Lucrările în curs avansează susținut – dacă la începutul lunii septembrie erau finalizați cei 168 piloți forați, acum se lucrează la realizarea zidurilor de sprijin și a grinzilor de coronament – demersurile pentru acest nivel suplimentar, cu situare la nivelul solului, fiind determinate de avansarea celorlalte investiții destinate SJU care odată finalizate vor aduce servicii medicale noi și astfel o adresabilitate crescută pentru unitatea spitalicească.

Este vorba despre proiectele de extindere de ambulatoriu, spitalizare de zi și bloc operator și de extindere, reabilitare și dotare a ambulatoriului integrat de specialitate, demarate după finalizarea proiectării pentru amenajarea parcării și spațiului de agrement aflat acum în execuție, care propun și crearea unor noi servicii medicale (angiografie, bronhoscopie, endoscopie și colonoscopie).

“Această suplimentare a locurilor de parcare, prin extinderea pe verticală cu un nivel a proiectului parcării aflat în execuție, anticipează condiții favorabile și decente pentru pacienți și aparținătorii acestora în contextul disponibilității și accesului la unele servicii medicale noi.

Se reduc și costurile de realizare față de demararea unui nou proiect care să poată răspunde situațiilor viitoare menționate cu aproape jumătate, cu atât mai mult cu cât și spațiile disponibile pentru dezvoltarea unui eventual nou proiect de amenjare a unor locuri de parcare în zona SJU sunt limitate”, conform CJ Sălaj.

Proiectul de amenajare a parcării și spațiului de agrement a fost semnat în 13 iulie, având o valoare de 5,9 milioane lei, asigurați de la bugetul județului, și are ca obiect amenajarea a 91 de locuri de parcare (incluzându-le pe cele destinate persoanelor cu dizabilități și mama și copilul), rampă de acces, pe o suprafață a terenului de 3.260 mp (1.900 mp destinată parcării), spațiu verde și de agrement.

Nivelul nou al parcării pentru care au fost începute demersurile propune o suprafață de 1.900 mp pentru cele 80 de locuri de parcare suplimentare, cu o valoare estimată de 2,5 milioane lei și o durată a execuției previzionată la șase luni.                   

 

 

Related posts

Finanțarea Grupului TeraPlast din partea BERD ajunge la 16 milioane de euro

Stefana Muresan

Caută respectul, caută Michelin Zalău – un mod mai bun de a avansa în carieră!

Ioan Sandor

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA achiziționează Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsăşteanu și Telescan din Timiș

redactia

Daniel Buda: Se vor schimba metodele de subvenționare agricolă ale UE

Stefana Muresan

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Juncker propune un summit al UE la Sibiu

Stefana Muresan

Ambasadori și oficiali din 14 state europene la fabrica magiunului de prune Topoloveni

Ligia Voro

Danezii de la Rockwool demarează construcţia celei mai mari fabrici de vată minerală din România. CON-A, antreprenor general

Stefana Muresan

Familia Căpușan ridică un nou Grand Park

Nora Dumitrescu

NTT DATA Romania continuă parteneriatul strategic cu mediul universitar și în cadrul proiectului „PEX – Practicăm EXcelența”

Nicolae Pop

Investiții de peste 380 de milioane de Euro: promisiunile celor care vor Aeroportul Internațional Sibiu în concesiune pentru 50 de ani

Papuc Irina

Investiție germană în două centre de date la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Zalăul a atras fonduri europene de 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Michelin finanțează o clasă de învățământ dual la Zalău

Nora Dumitrescu

Carrefour sprijină fermierii români care vor să facă agricultură ecologică

Traian Dan

Mobilitatea în starea de urgență, monitorizată pe Google în Ardeal

Nora Dumitrescu

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

Călin Gălășeanu (ARPIM): ”România nu mai este considerată o piață foarte atractivă pentru organizatorii de studii clinice”

Stefana Muresan

Un nou succes: BVB a înființat compania care va avea rol de Contraparte Centrală

Ligia Voro

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Nora Dumitrescu

Grupul Nutrientul din Bihor investeşte 10 mil. euro în noi ferme

Stefana Muresan

Liviu Bădărău, directorul de vânzări AZOMUREȘ: “Potențialul de consum poate atinge în următorii ani 3 milioane de tone”

Ligia Voro

Ceasul recordurilor. Licitație în exclusivitate la Artmark

Nicolae Pop

Rondo Ganahl a achiziționat 60% din Transilvania Pack & Print

Ligia Voro

Leave a Comment