Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai bun vin de desert e în județul Mureș. E produs după o rețetă austriacă

Vinul produs de Liliac din strugurii crescuți în zona Batoș este premiat și recunoscut la nivel internațional, fiind apreciat în special vinul de desert.

„Folosind tehnici moderne, oenologii noștri scot la iveală esenţa strugurilor autohtoni, copți sub soarele blând al Transilvaniei și culeşi manual din via care se întinde pe 52 de hectare. Realizăm procesul de vinificație în condiții optime pentru producția unor sortimente albe, rose și rosii de cea mai bună calitate, care captivează cu buchetele lor proaspete, elegante şi parfumate”, anunță producătorul mureșean.

Zona Batoș este cunoscută demult pentru strugurii bogați în zahăr.

Într-un reportaj recent la Observatornews.ro, Miron Radic, director general, spune că după cules, la plină maturitate, strugurii sunt păstrați pe un pat de stuf. „4 luni stau la deshidratat, apoi sunt presați pentru a obține mustul bogat, esențial pentru vinul dulce de desert. Fermentarea este un proces îndelungat, care poate dura alte 4 luni, iar depozitarea vinului este esențială” (sursa).

Vinul este păstrat în tancuri aproape 8 luni la temperatură scăzută.

Fiecare butoi are capacitatea de 225 litri, iar anual fabrica produce 10 astfel de butoaie, potrivit sursei citate.
În 2011 vinul transilvan a câștigat medalia de aur la un concurs internațional. A fost momentul de răscruce pentru licoarea dulce. De atunci, au urmat alte zeci de premii internaționale.

„Am crescut foarte mult în ochii de afară cu vinul acesta. E un sacrificiu mare. Pentru noi calitatea e importantă, nu cantitatea”, spune Miron Radic.

Vinul de la Liliac este produs după o rețetă austriacă. Potrivit producătorului, Liliac este un brand al amb Wine Company parte a amb Holding un grup de companii ce activeaza in domeniul imobiliar, care au dezvoltat de-a lungul multor ani proiecte care au adus plus valoare societatii. Astfel, in vinurile Liliac, pe langa strugurii romanesti, culesi cu multa migala si dragoste, se regaseste si un procent semnificativ de experienta austriaca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șase facultăți de la Universitatea Oradea, reabilitate cu 30 de milioane de lei

Articolul următor

Pleacă nemții, vin francezii. Grupul Parisot va avea fabrică în Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share