Bihor Educatie Fonduri Europene Investitii Slider Ultimele stiri

Șase facultăți de la Universitatea Oradea, reabilitate cu 30 de milioane de lei

Noul proiect al Universității din Oradea (fără parteneri), în valoarea de aproximativ 30 milioane lei, va reabilita spațiile a șase facultăți (Facultatea de Informatică și Științe, Facultatea de Litere, Facultatea de Geografie, Turism și Sport, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial, în cadrul cărora își desfășoară activitatea peste 4.600 de studenți.

În urma depunerii Cererii de finanţare în iulie 2018, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 10 „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, în 24.09.2020, Universitatea din Oradea a semnat Contractul de finanţare pentru proiectul cu finanţare europeană “SMART CAMPUS – UNIVERSITATEA DIN ORADEA” – etapa a II-a.

Obiectivul întregului proiect se înscrie în strategia Uniunii Europene de a avea o economie inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii, pentru a oferi un nivel ridicat al ocupării forţei de muncă, al productivităţii şi pentru a asigura coeziunea economică, socială şi teritorială.

Investiţia proiectului (pe durata a 56 de luni) în ansamblu prevede reabilitarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale din Campusul Central al Universităţii din Oradea, alinierea acesteia la standarde europene de calitate, amenajarea şi dotarea spaţiilor de studiu la standarde de performanţă competitive.

Etapa a II-a a proiectului “SMART CAMPUS – UNIVERSITATEA DIN ORADEA”, adaugă primei etape aflată deja în implementare (reabilitarea, modernizarea şi dotarea a şase clădiri), investiţii în alte trei clădiri ale Campusului Central al Universităţii din Oradea: Pavilion A, Pavilion B, Pavilion C, clădiri monument istoric.

Proiectul pune în valoare complexul de clădiri al campusului universitar, opera arhitectului recunoscut, Vágó Jószef, un ansamblu urbanistic unitar, marcat de viziunea geometrică a şcolii vieneze de arhitectură, un complex architectural modern, multifuncţional construit între anii 1912 – 1914.

Ce se reabilitează

Proiectul prevede pentru cele trei corpuri de clădire:

  • Reabilitare construcţii-arhitectură, însumând 12.880 mp, cuprinzând 11 amfiteatre, 60 de săli de semnar şi laborator, cabinete cadre didactice;

  • Modernizarea sistemului de instalaţii de încălzire/răcire şi ventilaţii (eficiență energetică);

  • Reabilitarea sistemului de instalaţii sanitare;

  • Modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică şi iluminat (iluminat cu led);

  • Dotarea spaţiilor de învăţământ – săli de curs şi amfiteatre – cu sisteme de videoproiecţie necesare desfăşurării la standarde europene a activităţilor didactice;

  • Crearea de facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi conform “Normativului privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012 – Revizuire NP 051/2000” şi facilităţi suplimentare.

Spaţiile de învăţământ modernizate sau nou create, laboratoarele dotate vor fi utilizate atât de către studenţii Universităţii din Oradea ciclul de învăţământ licenţă şi master, cât şi de către cercetători şi doctoranzi.

Related posts

Premierul României, în inspecție la două fabrici din Maramureș

Nora Dumitrescu

Speedwell lansează faza 2 a proiectului rezidențial TRIAMA Residence, dezvoltat în București

Papuc Irina

Timişul, Aradul și Bihorul, în fruntea producției de grâu din România

redactia

Sălaj: Doi ingineri din Jibou produc lactate de 3,5 milioane de lei

Stefana Muresan

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

TapTasty: „Fiecare afacere ar trebui să își permită o aplicație de mobil!”

Traian Dan

Castelul Thobias este scos din nou la licitație. Prețul de pornire: 62.500 euro

Papuc Irina

Wallberg asigură finanțarea pentru Tower Two – al doilea turn rezidențial, cu un regim de înălțime de 16 etaje, din ansamblul XCity Towers

Papuc Irina

Tribunalul Arbitral din Elveția i-a dat dreptate lui Remus Borza

redactia

POZITIV TB: Ștefan Matuz, Inter-Cons – „Frica ar putea să-și pună amprenta pe toate ramurile economiei. Vor prevala investițiile pe termen scurt și cele cu riscuri reduse. Afacerile de nișă vor avea cele mai mari șanse”

redactia

Guvernul va finanța Baia Mare dacă ajunge capitală a tineretului

Nora Dumitrescu

Turcii de la Kastamonu, afaceri de aproape 75 mil. euro în S1, cu fabrica din Reghin

Stefana Muresan

123 de terenuri expropriate pentru centura Zalăului

Nora Dumitrescu

Fermierul Muscă din Arad face 40 mil. euro cu ambiţia de a nu intra în supermarket

Stefana Muresan

CATTIA Brașov, incubatorul de afaceri cu business plan elaborat de echipa Iceberg, nominalizat pentru Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană

Ion Surdu

Dacia a înmatriculat peste 47.000 de autoturisme în anul 2020 în România

Traian Dan

Apar stațiile de transport public ecologice la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Start la Programul Prima Casă. Pentru anul 2020 sunt alocate 2 miliarde de lei

Traian Dan

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania – Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL

redactia

Start la lucrările Parcului Industrial Săcueni Bihor

Traian Dan

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, declarată de utilitate publică

redactia

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

Leave a Comment