Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pleacă nemții, vin francezii. Grupul Parisot va avea fabrică în Sălaj

Grupul francez Parisot SAS va produce în Șimleu Silvaniei canapele și fotolii în halele părăsite de germanii de la Ara Shoes.

Conducerea Ara România și-a motivat plecarea prin reorganizarea companiei, amplificată de efectele pandemiei. “Grupul Paris Green Sofa (PGS) va închiria de la firma noastră o suprafață de 3.400 mp spații de producție, o hală în întregime și 600 mp din a doua hală. 

Firma franceză este un mare producător pe piața europeană de mobilă (canapele, sofale) și intenționează să angajeze la Șimleu, în prima etapă, 200 de persoane, urmând ca, dacă totul decurge normal, să ajungă la 400. 

Pentru că ei doresc ca în maximum două săptămâni de la semnarea contractului să înceapă angajările, i-am asigurat că o să facem toate diligențele pentru a contacta un număr cât mai mare dintre foștii noștri angajați.

Sunt sigur că dvs și cei de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă o să îi sprijiniți pentru a rezolva această problemă importantă a comunității”, a transmis primăriei Valerian Ioan Pavel, administrator al ARA România.

În 30 septembrie, la Casa de Cultură Șimleu Silvaniei urmează să fie organizat un târg al locurilor de muncă în vederea angajării a 200 de persoane pentru viitorul punct de lucru al PGS Sofa, companie care a promis “un pachet salarial motivant”.

“Posturile sunt adresate atât persoanelor calificate (croitori, tâmplari, tapițeri, stivuitoriști), cât și celor necalificate (manipulanți de mărfuri, operatori de producție)”, au transmis reprezentanții PGS Sofa Oradea.

Afacerile producătorului de canapele şi mobilier tapiţat PGS Sofa Oradea au fost anul trecut de 344 de milioane de lei, iar profitul net s-a diminuat la 3,8 milioane. Compania este controlată de familia Parisot (Franţa), ce deține mai multe fabrici în România, cu peste 1.000 de angajați.

Producătorul de încălțăminte Ara a informat la început de an că oprește din aprilie producția la fabrica sa de încălțăminte din Șimleu Silvaniei și că reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai (Bihor).

Compania germană se număra printre cei mai mari angajatori din Șimleu și localitățile din jur. Prima etapă a constat în închiderea fabricii din Sălaj, iar a doua, reducerea cu 50% a personalului celei din Bihor, de la 900 la 450, cu încercări de redistribuiri ale angajaților către firmele din grup Lloyd și Legero România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai bun vin de desert e în județul Mureș. E produs după o rețetă austriacă

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (5) Domeniile Boieru de la Ciumbrud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share