Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea are cinema cu cea mai avansată tehnologie de sunet, Dolby Atmos

Cinema Palace a inaugurat vineri, 25 septembrie 2020, două noi săli de proiecție complet echipate și dotate cu tehnologie high-end de ultimă generație.

Cele două săli au 178 și respectiv 137 de locuri, cu fotolii fixe de 23 inch, sistem fonoabsorbant cu cel mai înalt coeficient de absorbție și un ecran Spectal apreciat ca având cel mai ridicat coeficient de reflexie.

Proiectorul laser 4K Sony este unul dintre cele mai performante disponibile în acest moment pe piață, fiind considerat un lider în industrie.

Datorită rezoluției 4K și a tehnologiei laser ca sursă de lumină care conferă o luminozitate de 15.000 lumen și un contract de 10.000:1, proiectorul permite o prezentare uimitoare a conținutului cinematografic, imaginea fiind profundă, clară și foarte luminoasă, ideal și pentru proiecțiile 3D.

Sistemul audio Dolby Atmos, dezvoltat de liderul mondial în domeniul sonorizării cinematografice – Dolby Laboratories – a revoluționat industria muzicală și cinematografică schimbând complet modul în care este tratat sunetul.

Coloanele sonore tradiționale limitau sunetele la un set mic de canale, care puteau transmite sunetul doar din câteva unghiuri percepute de cel care se afla în sala de cinema.

Tehnologia Dolby Atmos face ca sunetul să fie eliberat de canale și permite artiștilor să trateze sunete specifice ca entități individuale, numite obiecte audio. Acest sistem poate să redea simultam 128 de obiecte audio independente. Acestea pot fi amplasate și mutate cu precizie de către creatorul coloanei sonore oriunde în spațiul tridimensional al cinematografului, făcând din experiența cinematografică una mult mai profunda și mai amplă.

Drept urmare, o coloană sonoră Dolby Atmos dă viață poveștii de pe ecran ca niciodată. Sunetele filmului curg în jurul tău pentru a te cufunda complet în acțiune, sporind impactul poveștii și creând o experiență cinematografică puternic în mișcare.

În România există în total 6 săli dotate cu acest sistem de sonorizare la București, Sibiu, Satu Mare, Târgu Mureș și Oradea.

Cinema Palace dispune de un total de opt săli dintre care cinci sunt dotate cu echipamente capabile să proiecteze filme 3D și are un total de 1.000 de locuri.

Configurația sistemului instalată la Cinema Palace Oradea are în componență 37 de boxe cu o putere instalată de peste 18.000 de watt, un procesor de sunet Dolby Atmos si un număr de 14 amplificatoare.

Primul film care va putea fi vizionat în format Dolby Atmos va fi adaptarea live-action a filmului de animație „Mulan”, lansat de Walt Disney.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ghișeu Poștal, inaugurat de Poşta Română în Parcul Industrial 1 din Oradea

Articolul următor

Turismul rural poate ajuta România să fie competitivă cu orice țară europeană dezvoltată turistic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share