POZITIV TB Sanatate Ultimele stiri

Noul test rapid Bosch pentru coronavirus oferă rezultate fiabile în 39 de minute. Cel mai rapid test PCR din lume pentru SARS-CoV-2

  • Testul rapid este foarte adecvat pentru utilizarea descentralizată în centrele mobile de testare.
  • Bosch CEO, Dr. Volkmar Denner: „Putem aduce oamenilor, mai rapid, liniște sufletească.”
  • Testul Bosch are o sensibilitate de 98 de procente și o specificitate de 100 de procente.
  • Va fi posibilă testarea simultană a cinci persoane cu un singur cartuș de testare, de la începutul lunii octombrie.
  • Bosch lucrează pentru a reduce și mai mult timpul de obținere a rezultatului.

Bosch a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2. Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute și în prezent este cel mai rapid test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) la nivel mondial. Noul test rapid Bosch este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din stațiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi. Persoanele pentru care este efectuat testul pot obține un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare. Disponibil acum în Europa, testul aprobat de CE ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină, ușurează activitatea laboratoarelor și contribuie la siguranța călătoriilor și a muncii. „Unul dintre elementele principale pentru combaterea pandemiei de coronavirus este identificarea rapidă a surselor de infecție. De aceea, după primul nostru test pentru coronavirus, ne-am concentrat pe dezvoltarea unuia și mai rapid”, spune dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH. „Cu ajutorul acestuia vom putea să aducem oamenilor, mai rapid, liniște sufletească.”

Dezvoltarea noului test singleplex PCR Bosch face parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare finanțat de Ministerul Federal German al Educației și Cercetării (BMBF). Așa cum spune ministrul federal al educației și cercetării, Anja Karliczek, „Cred că este important ca oamenii să știe cu claritate care este starea lor de sănătate cât mai rapid posibil. În acest sens, cunoștințele științifice și datele obținute din cercetare pot aduce oamenilor beneficii imense. În următoarele câteva luni, ne vom confrunta cu provocarea de a fi nevoiți să testăm mai mulți oameni. Procedura îmbunătățită de testare dezvoltată de Bosch cu sprijinul BMBF reprezintă un ajutor extraordinar în această activitate complexă. Îmbunătățirea rapidă a capacităților noastre tehnologice demonstrează realizările inovatoare pe care le pot furniza companiile germane în perioade de criză.”

Testul are o sensibilitate de 98 de procente și o specificitate de 100 de procente. Pentru a-l dezvolta, filiala Bosch, Bosch Healthcare Solutions și-a unit forțele cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm, un furnizor important de teste manuale PCR, extrem de sensibile. Testele PCR sunt considerate standardul de aur al metodelor de testare.

O premieră mondială: testarea simultană a cinci probe

Bosch a lansat primul test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic la sfârșitul lunii martie, după doar șase săptămâni de dezvoltare. Ca test multiplex, verifică simultan probele cu privire la virusul SARS-CoV-2 și la alte nouă boli respiratorii în două ore și jumătate. Noul test accelerat este destinat în exclusivitate testării pentru SARS-CoV-2. „Cu diferitele noastre teste pentru coronavirus și strategiile de analiză variabilă deschidem o serie de scenarii de testare cu un dispozitiv Vivalytic, de la screening până la asistarea diagnosticării diferențiale pentru boli cu simptome similare”, spune Marc Meier, președintele Bosch Healthcare Solutions GmbH. Iar activitatea de dezvoltare este încă în plină desfășurare la Bosch: de la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuș de testare și la o viteză comparabilă: o premieră mondială, potrivit companiei. Bosch sporește astfel capacitatea de testare disponibilă, permițând prelucrarea complet automatizată a peste 160 de probe pe zi cu ajutorul unui dispozitiv Vivalytic. În plus, software-ul optimizat va reduce în următoarele săptămâni timpul de obținere a rezultatului testului SARS-CoV-2 pentru probe pozitive.

Dispozitiv de analiză Vivalytic: ușor de utilizat la locul de testare

Avantajele testului rapid Bosch constau nu numai în analiza rapidă, ci și în ușurința utilizării. Este prelevată o probă din nasul sau gâtul pacientului folosind un tampon steril și este introdusă în cartușul de testare. Apoi, cartușul de testare, care conține deja toți reactivii necesari pentru testare, este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză automatizată. Dispozitivul de analiză Vivalytic este conceput pentru a fi ușor de utilizat; personalul medical necesită doar o scurtă pregătire cu privire la modul de utilizare. Dezvoltarea sistemului Vivalytic, care include un dispozitiv de analiză și cartușe de testare, a rezultat dintr-o colaborare de lungă durată între cercetarea corporativă și ingineria avansată Bosch și Bosch Healthcare Solutions.

Până la finalul anului, Bosch intenționează să atingă o capacitate de un milion de teste. Deoarece cererea pentru dispozitivul de analiză și testele rapide rămâne ridicată, compania lucrează îndeaproape cu furnizorii săi pentru a maximiza capacitatea și a spori în continuare oferta.

Related posts

Universitarii clujeni vor ține ateliere de pomicultură și legumicultură

Nora Dumitrescu

O nouă localitate, racordată la rețeaua publică de apă potabilă a Clujului

Stefana Muresan

Finanțări de 560.000 lei pentru 607 tineri sportivi și artiști, de la MOL România

Traian Dan

Libris.ro: creștere cu 28% și cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei, în 2018

Stefana Muresan

Restaurantul Rod reinventează conceptul de meniu

redactia

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Papuc Irina

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

Nora Dumitrescu

Campanie de informare, educație și depistare a cancerului de piele

Ligia Voro

Colliers administrează peste jumătate de milion de metri pătrați de spații de birouri și industriale, după 10 ani de activitate a departamentului de Property Management

Ion Surdu

Județul Sibiu, exemplu de bună practică pentru viitoarea capitală culturală europeană 2021

Papuc Irina

Ciumbrud, comuna din Alba care produce 70% din pomii fructiferi vânduți în supermarketurile din România

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 83: Bartha Carol, directorul general Lecoimpex: “Dacă cineva vrea stabilitate, parteneri de încredere, să ne caute pe noi”  

Ligia Voro

Clujul va avea un buget de 433 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Strategul de milioane al Clujului

Stefana Muresan

Globalworth to become the sole owner of the Green Court Bucharest Campus  

Ionut Oprea

Salamul de Sibiu, mai scump cu 10%, deși prețul materiei prime de bază a crescut mai mult

Papuc Irina

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

PMG Sinter, investiție de 10 milioane de euro în Brașov

Stefana Muresan

Zona Baia Sprie va avea hărți de mari dimensiuni pentru traseele turistice

Nora Dumitrescu

Olandezii de la Aegon vor finanța baschetul clujean

Nora Dumitrescu

Organizatorii celui mai mare festival de teatru din țară au amânat punerea în vânzare a biletelor

Ion Surdu

Recrutări masive de curieri în Transilvania. Se fac sute de angajări

Nora Dumitrescu

Școală pentru copiii românilor întorși din Italia la Cluj, anunță consulul onorific al Italiei, Massimo Novali

redactia

Hotelul Sport din Zalău, oferit gratuit medicilor din linia întâi

Nora Dumitrescu

Leave a Comment