Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest va ridica Pădurea Clujenilor cu 4,5 milioane euro

Asocierea dintre companiile Nord Conforest Cluj-Napoca și Proiect Construct Regiunea Transilvania Oradea a câștigat proiectul de amenajare a proiectului european de realizare a pădurii-parc din reședința de județ a Clujului.

Aici a început plantarea primilor 150 arbori în cadrul obiectivului de înființare a zonei verzi și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, din zona Bd. Muncii.

Pădurea-parc pe 21 ha va cuprinde plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1.505 arbori); zonă de protecție cu puieți forestieri (70.000 mp); zone de poiană și decorative cu activitate densă.

În acest perimetru vor fi amenajate o grădină urbană închisă (4.517 mp); un punct de belvedere; zone de tiroliană (250 m) și plimbare de câini; două clădiri cu funcțiuni publice; două pasarele de trecere din partea estică în cea vestică a sitului; alei, mobilier urban; parcare (603 mp)

Municipalitatea urmărește crearea unei zone de recreere și de petrecere a timpului liber. Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și organizațiilor care promovează cunoșterea naturii și a mediului înconjurător.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – sprijinirea dezvoltării urbane durabile, reconversia, refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate sau neutilizate din reședințele de județ.

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ryanair revine cu patru zboruri internaționale de pe Aeroportul Oradea

Articolul următor

Baia Mare va avea parc industrial metropolitan

Citește și:
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Tehnologia noului podului care va uni cartierele Grigorescu și Mănăștur a fost explicată de producător și de constructorul…
Zi de Zi știri economice:
Total
13
Share