Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patrimoniul Sibiului, adunat într-o versiune online actualizată. Urmează retrospectiva evenimentelor din ultimii 800 de ani

Site-ul dedicat patrimoniului imobil al orașului Sibiu – patrimoniu.sibiu.ro – a fost relansat de către autoritățile locale cu un nou aspect și o funcționalitate îmbunătățită, fiind optimizat inclusiv pentru mobil.

„Aici veți găsi informații despre istoria și arhitectura clădirilor istorice și bisericilor orașului, detalii despre sistemul de fortificații ale orașului istoric și o secțiune dedicată istoriei orașului, conținând și o cronologie a premierelor pe care le-a marcat Sibiul în țară și în Europa”, a explicat primarul municipiului SIbiu, Astrid Fodor.

Față de versiunea anterioară aspectul site-ului a fost complet schimbat, fiind mai prietenos cu utilizatorul și mai bine structurat. A fost adăugată o secțiune nouă, dedicată premierelor marcate de Sibiu de-a lungul istoriei, dar și una întitulată „Hărți istorice”, unde pot fi consultate hărțile Sibiului din 1699, 1735, 1845 sau 1914.

De asemenea, au fost adăugate fotografii actualizate cu clădirile istorice, iar la unele imobile istorice au fost adăugate informații noi, inclusiv planuri vechi ale clădirilor, acolo unde au fost disponibile.

Potrivit Primăriei Sibiu, în prezent se lucrează la o secțiune nouă care va fi o cronologie a tuturor evenimentelor importante care au avut loc în Sibiu din 1191 până în prezent. Secțiunea va fi gata în aproximativ 2 luni și va permite inclusiv căutarea după an sau după cuvinte cheie, pentru o navigare mai ușoară prin istoria orașului nostru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Locuitori Oradiei, Sibiului, Clujului și Târgu Mureșului, în Naționala de Reciclare

Articolul următor

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share