Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conacele – pensiuni exclusiviste ale Covasnei, exemplu pentru Sălaj

Județul Sălaj poate urma exemplul Covasnei care și-a transformat conacele și castelele în unități turistice.

În timp ce conacele din Covasna sunt transformate în pensiuni exclusiviste, cele din Sălaj sunt lăsate în paragină, conform Sălajul Liber. Covasna, județ care a fost pus prea puțin pe harta turistică a României. are o parte exclusivistă, cu care atrage mii de turiști din întreaga lume.

Există conace construite cu sute de ani în urmă, cu povești și locuri de basm, care au fost reabilitate, puse la punct și transformate în pensiuni exclusiviste.

Covasna este denumită în prezent Ținutul Conacelor. Printre cele mai căutate conace din Covasna, unde turiștii se pot caza se numără casele de oaspeți ale Contelui Tibor Kalnoky, Zabola Estate, castel ce datează din sec. XV, sau Hotel Castel Daniel, construit în anul 1600.

Sălajul nu duce lipsă de conace și castele cu o arhitectură superbă. Pe lista monumentelor istorice sunt înscrise 20 de conace și castele, unul fiind însă pus la pământ în urmă cu scurt timp (Castelul Bay din Treznea).

Din nepăsarea autorităților sau a moștenitorilor, au fost lăsate în paragină, dar Sălajul poate lua însă exemplul Covasnei pentru a conștientiza cât de bine ar putea fi puse în valoare aceste castele sau conace.

Printre cele mai impunătoare din Sălaj se numără Castelul Wesselenyi din incinta Grădinii Botanice Jibou, Castelul din Dragu, conacele din comuna Hida, Surduc sau Gârbou. În unele cazuri nu se știe exact proprietarul, în altele proprietarii cer o sumă prea mare de bani pentru a fi cumpărate.

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj, Oradea și Sibiu câștigă mai mulți bani din parcările publice decât Brașov, deși au mai puține locuri

Articolul următor

Unveiling of Chapman Taylor’s masterplan for 80-hectare World Horticultural EXPO in Łódź, Poland

Citește și:
Contract important pentru Romgaz Mediaș
Citeste mai mult

Contract important pentru Romgaz Mediaș

Baku – Trimisul special al Agerpres, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a agreat cu omologul…
Investitori surpriză la Tereos Luduș
Citeste mai mult

Investitori surpriză la Tereos Luduș

Producătorul francez de zahăr Tereos a anunţat miercuri, 1 februarie, că doi investitori români vor prelua activităţile sale…
Zi de Zi știri economice:
Total
18
Share