Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica Terapia va angaja elevii direct de pe băncile școlii

Producătorul de medicamente generice din România Terapia Cluj va sprijini dezvoltarea pentru formarea profesională a celei de-a doua clase de învățământ dual de la Colegiul Tehnic Ana Aslan (CTAA).

În acest an școlar, Terapia are în practică două clase de învățământ dual în domeniul chimie industrială, 56 de tineri pregătiți pentru profesia de operator în industria de medicamente, urmând ca societatea să le asigure un loc de muncă.

“Prin punerea la dispoziție a resurselor informaționale și a echipamentelor necesare, elevii vor avea șansa de a opera echipamente de zeci de milioane de euro până la sfârșitul ciclului de învățământ, făcând permanent pregătire practică în cadrul laboratoarelor de specialitate și a secțiilor de producție și putând fi astfel încadrați în muncă încă din perioada de învățământ”, conform conducerii Terapia.

Pentru toată perioada de pregătire teoretică și practică, fiecare elev primește din partea Terapia o bursă de 400 de lei, care se adaugă la cea de 200 de lei de la stat.

Terapia a donat 50.000 de lei CTAA, bani utilizați pentru achiziția de echipamente IT pentru elevii celor două clase, sprijinind continuarea activităților de învățământ online, dacă va fi necesar, ca urmare a contextului pandemic de coronavirus.

Pentru momentul redeschiderii colegiului, după finalizarea lucrărilor de renovare, compania a pregătit 100.000 de lei pentru dotarea unui laborator tehnologic menit să ajute elevii în calificarea profesională de operator în industria de medicamente.

Terapia a încheiat un parteneriat cu reprezentanții colegiului, vizând dezvoltarea învățământului profesional dual din Cluj. Aceasta face parte din Sun Pharma, organizație bazată pe cercetare şi dezvoltare ce reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică 2.000 de medicamente, cu 32.000 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IOTA Access oferă control inteligent al accesului bazat pe open-source, pentru orice aplicație sau platformă

Articolul următor

Parteneriat între Agenția Nord-Vest și Maramureș pentru proiectul Mara-Nord

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share