Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcare office privată din Cluj, disponibilă public peste noapte

Pentru prima dată în România, parcarea privată a unui complex de business va fi pusă la dispoziție, peste noapte, șoferilor din cartierul clujean Mărăști.

Inițiativa aparține YeParking și Cluj Business Campus (CBC). “Există un deficit uriaș de locuri de parcări în Mărăști, iar șoferii rezidenți deseori blochează trotuare, colțuri de străzi sau alte locuri private pentru a-și parca mașinile peste noapte.

În curând, vor putea să își parcheze autoturismele la câteva minute distanță de blocul în care locuiesc, într-un loc sigur, cu control acces și la un preț avantajos. Plata și accesul se vor putea face prin aplicația yeParking.

Conceptul Off-Street Parking, deja folosit cu succes în multe orașe europene, are rolul de a ajuta la decongestionarea străzilor adiacente, prin implicarea activă a centrelor business în comunitate”, susțin inițiatorii proiectului.

Acesta este unul pilot, dar ar putea fi implementat în numeroase centre de business din țară ale căror parcări stau goale peste noapte. Șoferii scapă de stresul găsirii unui loc de parcare și al siguranței automobilului, iar administratorii clădirilor pot încasa anual venituri suplimentare, generând confort pentru întreaga zonă.

“Avem nevoie de mai multe locuri de parcare, dar și spațiu neexploatat la capacitate maximă. Ne bucurăm că am găsit deschidere din partea CBC de a pilota acest concept, care va fi de real ajutor pentru întreaga comunitate și ne dorim ca și alte clădiri de birouri sau parcări comerciale să se alăture inițiativei”, a declarat Mihai Lodoabă, cofondator al YeParking.

În prima etapă, administratorii CBC vor aloca 5% din parcare, urmând ca, în funcție de volumul de cereri, capacitatea să poată fi suplimentată. Parcarea va putea fi accesibilă doar pe timp de noapte, în timpul zilei fiind rezervată companiilor.

“Credem în puterea comunităților. Vrem să venim în sprijinul șoferilor din cartierul unde activăm, iar acesta este un prim pas spre o schimbare în bine și spre soluționarea problemei supraaglomerării cu automobile a străzilor din Mărăști”, a declarat Vlad Buzoianu, CEO al CBC.

YeParking este promotorul conceptului de parksharing din România, cu misiunea de a oferi opțiuni cât mai complete și mai confortabile șoferilor.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

351 de cereri de finanțare au fost depuse în Programul „Innotech Student”

Articolul următor

Raiko Transilvania va intra la bursă pe Piața AeRO

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
2
Share