Bihor Comunitate CSR Digitalizare Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

40 de profesori din Aleșd și Câmpulung, pregătiți digital cu ajutorul Holcim

Holcim România, împreună cu Școala de Valori, a derulat în acest an programul “Smart Teacher”, trecând de la atelierele fizice la sesiunile virtuale, facilitate de trainerii specializați în formarea cadrelor didactice pentru predarea online.

Astfel, peste 40 de profesori din zonele în care compania are fabrici de ciment, Aleșd și Câmpulung, au deprins competențele digitale necesare predării online, extrem de importante în acest an școlar.

Eforturile dascălilor sunt apreciate de către Holcim România, iar Ziua Internațională a Profesorului (5 octombrie) este o ocazie bună de a recunoaște încă o dată meritele pe care aceștia le au în formarea generațiilor viitoare de profesioniști. Prin această inițiativă, compania a reușit să le ofere un cadru informal de învățare a instrumentelor digitale, necesare în contextul actual.

Ținând cont de preocuparea crescută pentru școala online, precum și de dificultățile cu care s-au confruntat profesorii, elevii și părinții, deopotrivă, atelierele digitale din cadrul Smart Teacher au oferit participanților cunoștințele de care aveau nevoie.

Holcim România și-a propus să contribuie la dezvoltarea învățământului din cele două comunități locale din jurul fabricilor noastre de ciment. Prin acest proiect am facilitat accesul cadrelor didactice la platforme și instrumente online de învățare, astfel încât profesorii să asigure calitatea derulării procesului educațional. Pe termen lung, susținem pregătirea viitorilor profesioniști. Elevii din cele două comunități, care au pășit într-un an școlar aparte, sunt beneficiarii finali ai acestui program”, a declarat Mădălina Crăciunescu, director organizație și Resurse Umane în cadrul Holcim România.

Cerințele actuale de predare au generat multe provocări, atât dascălilor, cât și elevilor și părinților. În cadrul proiectului, profesorii au învățat noi tehnici și instrumente specifice mediului educațional digital, înlocuind tabla și creta cu ecranul și tastatura calculatorului/laptopului, iar la final și-au însușit noțiuni noi de predare, precum prezentări interactive create pe platforma MozaBook, orar transpus în calendar și clase online găzduite pe platforma Google.

Proiectul “Smart Teacher”, desfășurat pentru al doilea an consecutiv de Holcim România împreună cu Școala de Valori, a avut loc în perioada ianuarie-august a acestui an și s-a adresat profesorilor din comunitățile în care compania deține două fabrici de ciment – Aleșd (județul Bihor) și Câmpulung Muscel (județul Argeș) – dar și în zonele din apropierea acestora.

Related posts

Regina Maria a preluat centrele de imagistică medicală Hiperdia din Arad, Orăştie și Cluj

redactia

Apel pentru restaurarea monumentelor istorice: 3 milioane de lei pentru intervenții de urgență

Ion Surdu

Silviu Costea, președinte Camera de Comerț și Industrie Brașov: “Nicio mașină nu merge fără cel puțin o piesă produsă la Brașov”

redactia

ASA Cons și-a modernizat fabrica de prefabricate din Turda

Nora Dumitrescu

Uleiul ecologic de Sălaj, propulsat în marile rețele comerciale

Nora Dumitrescu

TAROM, nouă promoție la biletele de avion, cu prețuri de la 99 euro pentru unele destinații

redactia

Trafic îngreunat în Vama Giurgiu

Ligia Voro

Premieră națională: ”Gloria” – berea cu miere, produsă de Apidava Blaj

Stefana Muresan

MIPIM in Cannes announces new 2021 dates

Ionut Oprea

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Ion Surdu

Super Farm Land – accesorii pentru toţi fermierii

Stefana Muresan

Donație a IT-iștilor clujeni către spitale: 59.000 de euro

Nora Dumitrescu

Palatul Administrativ din Zalău, modernizat cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Noble Castles, the Architectural Jewels of Yore

Transilvania Business

Belgian Week 2018: networking & new projects

Ionut Oprea

Talentul și tehnologia din panificație și HoReCa se întâlnesc la GastroPan

Ligia Voro

VGP NV: Commits to be Carbon Neutral by 2025

Ionut Oprea

Au început lucrările la UT Hub. Complex academic pe 7 etaje

Nora Dumitrescu

International Alexander SRL – Profesioniști în transporturi

Ioan Sandor

BN | Zona IT, preferată de elevii bistrițeni

Transilvania Business

POS-ul, înlocuit cu telefonul mobil. Aplicație lansată de Alpha Bank și folosită de primul comerciant

Ion Surdu

Ordonanța militară cu numărul 8: se interzice și se suspendă exportul de grâu, orz, porumb, orez, floarea soarelui, ulei de semințe și produse de brutărie

Papuc Irina

Antreprenoriat fără birocrație: noul ministru al Economiei spune că va folosi tehnologia blockchain pentru securizarea informațiilor

Ion Surdu

Trei fraţi din Cluj vând fructe de 2 mil. lei dintr-o livadă de 100 de hectare

Stefana Muresan

Leave a Comment