Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a început implementarea unui proiect pe fonduri europene în urma cărora studenții care fac practică să fie apoi angați.
Acesta vizează facilitarea tranziției de la educație la viața activă prin dobândirea de competențe practice, pe baza participării la stagii de practică, consiliere de carieră și activități inovative, a 321 de studenți de la Facultățile de Geografie, Educație Fizică și Sport și Știința și Ingineria Mediului.
Principalele activități care se vor desfășura (stagii de practică la parteneri, servicii de consiliere și orientare profesională, activități inovative și de implicare socială, programe de învățare prin experiență practică, înființarea unei întreprinderi simulate) au fost în așa fel proiectate încât studenții să dobândească anumite competențe care să le fie utile în vederea integrării pe piața muncii.
Activitățile vor fi adaptate la situația actuală și se vor desfășura în sistem hibrid sau online, cu respectarea condițiilor de siguranță sanitară. Ca urmare a participării la activitățile proiectului se dorește ca o mare parte din studenții participanți să dobândească o calificare, să urmeze studii ori cursuri de formare și să își găsească loc de muncă.
Valoarea eligibilă a proiectului este de peste 4,5 milioane de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, de 4,4 milioane. Perioada de derulare implementare a proiectului este de 24 de doi ani. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.