Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BCR a lansat concursul de desene pentru elevi „Școala Banilor Bine-Crescuți”

BCR invită școlile din România să se înscrie pentru a câștiga premiile puse în joc în cadrul concursului „Școala Banilor Bine-Crescuți”. Concursul vine în completarea volumului II al cărții de povești „Școala banilor bine-crescuți”, scrisă de Cristina Andone și lansată în luna iunie.

Prin cărțile din seria «Școala banilor bine-crescuți» am încercat să le vorbesc copiilor despre bani și despre cum relaționăm cu ei în viețile noastre într-o manieră amuzantă, jucăușă și adaptată vârstei lor. Și pentru că sunt de părere că poveștile pot fi transformate în realitate, m-am bucurat foarte tare de inițiativa BCR de a căuta în România o adevărată «Școală a banilor bine-crescuți» și de a duce subiectul educației financiare către chiar mai mulți copii, dar și profesori”, spune Cristina Andone.

Concursul se desfășoară în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie și se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, care vor reprezenta școala la care învață. Mecanismul constă în înscrierea de către fiecare școală a celor mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să reprezinte una dintre cele trei teme:

Economisesc pentru visul meu;

Prima mea pușculiță;

La ce ne ajută banii.

Cele 10 școli finaliste vor fi selectate de juriul format din Cristina Andone (autoarea cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Sebastian Oprița (ilustrator al cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Claudia Oprescu (coordonatoare a proiectului Școala de Bani BCR) și Ana Nicolescu (blogger Mămica Urbană), ținând cont de compoziția vizuală, armonie cromatică și originalitate. Colajele cu desenele alese vor fi reunite într-un album pe pagina de Facebook Școala Banilor Bine Crescuți, unde vor fi votate de către public, iar școala care va obține cele mai multe like-uri din partea publicului și cel mai mare punctaj din partea juriului va fi desemnată câștigătoare.

Premiile constau în cărți și ateliere gratuite de educație financiară pentru toate școlile finaliste, susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de către profesorii Școlii de Bani. Școala câștigătoare va primi titulatura „Școala banilor bine-crescuți”, precum și următoarele premii: cărți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani, 20 de cărți „Școala banilor bine-crescuți” pentru biblioteca școlii, crearea unui „colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pt cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți) și expunerea desenelor câștigătoare în cea mai apropiată sucursală BCR.

Am fost alături de Cristina încă de anul trecut de la lansare primului volum al cărții «Școala banilor bine-crescuți». Ni s-a părut o idee foarte bună să ducem lucrurile un pas și mai departe și să găsim încă o modalitate interactivă pentru cei mici prin care să vorbească despre bani. Copiii asimilează cel mai ușor prin joacă și povești. O competiție în cadrul căreia de data aceasta sunt ei autorii poveștilor vizuale este cea mai buna variantă să-i facem să se împrietenească cu banii și altfel decât cumpărând jucării sau înghețată”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Școala de Bani BCR.

Înscrierile se pot face în perioada 5-26 octombrie, direct pe site-ul: www.scoaladebani.ro/concurs.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj și Brașovul, campioanele scumpirilor imobiliare

Articolul următor

Universitatea „Transilvania” din Brașov: Infrastructură de cercetare high-tech la cel mai mare institut construit cu fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share