Cluj Eveniment IT&C Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

Start la înscrieri pentru competiția dedicată start-upurilor NTT DATA Open Innovation Contest 2020

Evenimentul va avea loc în 4 decembrie, premiul în valoare de $100,000 conține consultanță și facilitarea accesului la oportunități de business prin intermediul NTT DATA. Înscrierile sunt deschise până în 20 noiembrie.

Începe perioada de înscriere a celei de-a XI-a ediție a concursului NTT DATA Open Innovation. Compania japoneză, lider în rândul furnizorilor de servicii IT, deschide procesul de selecție pentru cele mai inovatoare startup-uri, invitându-le să propună soluții revoluționare în domeniul tehnologiei informației. Pentru prima data, înscrierile sunt deschise start-upurilor din Europa care vor concura în cadrul aceluiași eveniment online din 4 decembrie, găzduit în etapa italiană.

Prin intermediul Open Innovation Contest, NTT DATA intenționează să dezvolte un ecosistem al celor mai inovatoare entități antreprenoriale. În mod special cea de-a XI-a ediție, își propune să promoveze crearea unor noi afaceri la nivel global în sectoarele cu creștere rapidă.

Start-up-ul care va câștiga în etapa europeană, va putea participa la finala mondială de la Tokyo, unde NTT DATA oferă un premiu ce constă în servicii în valoare de până la $100.000 pentru dezvoltarea unei afaceri inovatoare alături de companie. În plus, câștigătorul se va putea baza pe sprijinul unei echipe dedicate de consultanți și experți în tehnologie e-business.  Finaliștii și câștigătorii concursului vor avea acces la rețelele de clienți și networking ale NTT DATA.

Pandemia a supus tehnologia unor noi provocări, care a dus la nevoia de dezvoltare a unor noi instrumente pentru interacțiune sporită, dar și mai realistă, mai inclusivă și mai generalizată. De aceea, concursul de anul acesta se concentrează pe modurile în care tehnologia să fie mai accesibilă omenirii și din ce în ce mai „transparentă”.

„În timp ce sunt ridicate parțial restricțiile în anumite zone, iar călătoriile nu sunt încă în totalitate accesibile, suntem bucuroși să anunțăm că anul acesta am decis să realizăm o ediție online a concursului Open Innovation. Această competiție este disponibilă pentru prima dată start-up-urilor din Europa de Est care sunt invitate să își depășească limitele și să își ducă ideile ambițioase la următorul nivel. Câștigătorii au posibilitatea de a intra activ într-o rețea de relații care să permită colaborări și să ajute start-up-urile să intre pe un nou drum” a declarat Cantemir Mihu – CTO NTT DATA Romania

Start-up-urile pot aplica cu o idee de afacere înscriindu-se la una dintre cele cinci provocări diferite ale competiției. Provocarea “The Empath Computer” caută să creeze o experiență digitală din ce în ce mai interactivă pentru a colecta feedback de toate tipurile. De la gradul de atenție al utilizatorului până la starea de spirit a acestuia, provocarea are ca scop o mai mare customizare. Tema “Digital Doc Trainer” își propune să sprijine cu ajutorul tehnologiei de explorare a realității virtuale, studenții și practicanții din domeniul medical, pentru o pregătire clinică digitalizată. O altă temă este “Transparent Technology: Augment Things!”, care invită start-up-urile să încerce să dezvolte o tehnologie din ce în ce mai transparentă prin utilizarea Internet of Things (IoT).

În zona economică, provocarea este  “The Digital Shop”, care are ca scop introducerea a unor noi soluții pentru cumpărăturile online, soluții adresate piețelor cu amănuntul și celor de comunicații. Nevoia este de a recrea experiența virtuală a cumpărăturilor din magazine, însă adaptată la nevoile tuturor cu ajutorul abordării „ phygital”. O altă categorie este “A Place to Live In”. Aceasta provoacă start-up-urile să transforme locurile fizice în ecosisteme digitale pentru servicii destinate cetățenilor 4.0.

În final, ultima provocare “Smart Offer Creation in Manufacturing” caută start-up-uri care oferă soluții concrete, rapide și eficiente pentru crearea de oferte comerciale structurate, disponibile pentru diverse sectoare, precum cel al construcțiilor, cel al producție mecanizată și a sectorului industriei manufacturieră.

Open Innovation Contest reprezintă o oportunitate palpabilă pentru start-up-urile care decid să se înscrie, după cum demonstrează poveștile de succes ale companiilor care au participat la edițiile trecute.

Înscrieți-vă acum pe NTT DATA Discovery, platforma unde companiile și startup-urile pot intra în contact într-un mod smart datorită Inteligenței Artificiale.

Related posts

Parcare office privată din Cluj, disponibilă public peste noapte

Nora Dumitrescu

Noul test rapid Bosch pentru coronavirus oferă rezultate fiabile în 39 de minute. Cel mai rapid test PCR din lume pentru SARS-CoV-2

Papuc Irina

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Stefana Muresan

Cum stimulăm tinerii să se implice în viața comunității lor?

Ligia Voro

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

În Regiunea Vest, disponibile 40% din fondurile europene pentru finanțarea IMM-urilor din orașe

Stefana Muresan

Metalica Oradea a donat 100 de produse grupurilor vulnerabile din Oradea

Traian Dan

Achim Irimescu participa la conferinta PRIA Agriculture

Firmele din Zalău, scutite de penalitățile de întârziere la plată

Nora Dumitrescu

Investiție de 1,8 milioane de euro făcută de Continental la Carei: o nouă stație de epurare a apei

Stefana Muresan

Parcările în Alba Iulia vor fi cu plată. Primăria va testa sistemul din 1 decembrie

Papuc Irina

Park & Ride de 11 milioane de euro lângă Aeroportul Cluj

Nora Dumitrescu

TAROM, zboruri noi din Cluj, Timișoara și Sibiu

Stefana Muresan

Statistică RAR: peste 1.700 de vehicule cu risc iminent de accidente

Ligia Voro

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Premieră în România: producție de material filtrant pentru măști

Nora Dumitrescu

Conferinta „Litigii pe Fonduri Europene” – Program OLAF – Hercule III, Cluj-Napoca, 27-28 septembrie

redactia

Noi proiecte germane la Cluj

Timișul, hub regional în domeniul distribuției de gaze naturale. Transgaz investește aproape 50 mil. euro într-o conductă de gaze spre Serbia

redactia

Performanțele Corteva Agriscience™ recunoscute la Crop Science Awards 2019

Ligia Voro

Americanii promit conectarea Mării Baltice cu Marea Neagră printr-o autostradă și cale ferată: de la Gdansk la Constanța

Ion Surdu

Cum să ieșim din criza economică?

redactia

Bolojan anunță reluarea licitațiilor pentru tronsoanele Autostrăzii Transivania

Traian Dan

Leave a Comment