Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA România lansează proiectul „PEX – Practicăm EXcelența”, stagii de practică pentru studenți

NTT DATA Romania, în calitate de beneficiar, lansează proiectul ”PEX – Practicăm EXcelența”, ID SMIS 131587, contract nr. POCU/626/6/13/131587, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul își propune ca obiectiv general creșterea ratei de participare a studenților (ISCED 6-7) la programe de învățare la locul de muncă din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate în SNC și SNCDI, în cadrul unor parteneriate universități-angajatori nou dezvoltate pentru a le facilita inserția pe piața muncii după ce au absolvit studii terțiare.

“Este extrem de important ca, într-un mediu mereu în schimbare, mai ales în contextul actual imprevizibil, companiile să susțină sistemul educațional. Viziunea și valorile noastre se concentrează asupra viitorului și a impactului pozitiv pe care o educație contemporană cu tendințele pieței îl poate oferi noilor generații. Prin acest program oferim cadrul de conectare directă între mediul de business și generația tânără și ne propunem să cultivăm potențialul și talentul studenților pentru a-i îndrepta înspre sfera serviciilor IT” declară Daniel Metz – CEO NTT DATA Romania.

Pentru derularea de stagii de practică în sectorul ”Tehnologia Informației și Comunicații” (CAEN 6201 și 6202), proiectul are în vedere consilierea și orientarea în carieră a 241 studenți care vor finaliza cel puțin un stagiu de pregătire practică obligatorie conform curriculei universitare, din care 121 de studenți vor participa la practică aprofundată, conform curriculei universitare care continuă și completează stagiile obligatorii. Proiectul urmărește și crearea unei rețele angajator-instituții de învățământ pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivel regional și local. În acest sens, se vor încheia 8 parteneriate între NTT DATA Romania și instituții de învățământ.

Proiectul ”PEX – Practicăm EXcelența” se desfășoară în perioada 29.09.2020 – 28.09.2022, la sediile NTT DATA Romania din Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Valoarea totală a proiectului este de 4.121.079,20 lei RON, din care 3.915.020,65 RON  co-finanțat din Fondul Social European.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact: Adriana Cristian, Manager Proiect, Email: adriana.cristian@nttdata.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltată la Brașov, Mondly a început o colaborare cu Universitatea Oxford. Mari companii testează aplicația pentru angajații săi

Articolul următor

Fuziune româno-germană în grupul Allgeier

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share