Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transurbis își cumpără 30 de noi autobuze electrice

Un proiect de 14 milioane de euro derulat de societatea Salubris Zalău, controlată de municipalitate, vizează construirea unei noi autobaze și achiziționarea de zeci de mijloace de transport ecologice.

Primăria Zalău și Transurbis au scos în trafic primul autobuz electric de 12 m, conform Monitorul de Sălaj. În autobază au ajuns toate cele 10 autobuze electrice de 9,5 m, dar și patru autobuze de 12 m, care vor oferi un plus de confort călătorilor care folosesc transportul în comun, fiind silențioase și dotate cu aer condiționat.

Ultimele două autobuze de 12 m au ajuns vineri. În 13 octombrie urmează să fie scos în circulație al doilea, iar cele două proaspăt sosite vor intra în etapa de probe și testare a celor 300 km. Restul de șase autobuze  de 12 m vor sosi câte unul săptămânal, astfel că în noiembrie toate cele 20 să fie la Zalău.

Transportul în comun este modernizat grație unui proiect câștigat de municipalitate, de 13 milioane de euro, din fonduri europene. Cu acești bani, administrația zălăuană achiziționează 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, sistem e-ticketing, panouri de afișaj electronic, stații de autobuz moderne.

A fost finalizată montarea celor 20 de stații de încărcare lente și patru de încărcare rapidă din autobază. Directorul Transurbis, Alin Oros, pregătește un proiect de modernizare a sediului și achiziția a încă 30 de autobuze electrice de 12 m. „Pe exercițiul financiar european 2021-2027, Transurbis va face toate demersurile necesare pentru accesarea de fonduri europene pentru modernizarea în întregime a autobazei.

Acesta va consta în reabilitare de clădiri, modernizare și dotare, atelier, construcții noi de garaje pentru autobuze; achiziționarea a încă 30 de autobuze electrice de 12 m; construire autobază/dispecerat și spălătorie pe un teren situat în apropiere de intrarea pe centura ocolitoare dinspre Hereclean”, a transmis Alin Oros. Valoarea proiectului de modernizare a Transurbis este estimat la 14 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul sistem de apă-canal din Huedin va costa 5,5 milioane euro

Articolul următor

Brânza călugărilor trapiști, produsă în satul Gheorgheni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share