Antreprenori Ultimele stiri

Brânza călugărilor trapiști, produsă în satul Gheorgheni

Întreprinzătorii clujeni Akos și Kinga Nagy au înființat în comuna Feleacu un atelier de producție de brânzeturi după o rețetă inspirată din scrierile călugărilor trapiști.

Brânzeturile sunt maturate în atelier Caseus în două variante, trei luni și nouă luni. Tânărul producător local Akos Nagy, artizan pasionat de lumea brânzeturilor, și-a dedicat doi ani pentru a experimenta cu diverse rețete până a ajuns să se decidă asupra unor sortimente precum Port Trapist.

“Momentul în care s-a decis să-și urmeze pasiunea, investind într-un atelier de brânzeturi, a fost după ce a gustat un cașcaval afumat în formă de cuib, care i-a cucerit papilele gustative”, conform platformei Culinaractiv.

„Brânza Trapist își are originile în Franța (Valea Loarei), mai exact în mănăstirea călugărilor trapiști numită Notre Dame du Port du Salut. Căutând o rețetă de brânză pentru consumul zilnic, ne-am orientat spre brânza Trapist, care este destul de populară.

În ciuda popularității ei, nu am reușit să găsim pe meleagurile noastre o rețetă de brânză Trapist de foarte bună calitate. Acest lucru se datorează faptului că brânza Trapist a fost recreată de către un profesor de alimentație publică din Ungaria în anii ’70 cu scopul de a produce un aliment accesibil tuturor, fără a pune accent pe calitatea produsului”, explică antreprenorii din Gheorgheni.

Ei fabrică și brânzeturi de tip Hollander, Ricotta și Mozzarella. Laptele de vacă provine de la producători locali, se pasteurizează și se îmbogățește cu cheag și culturi lactice selecționate, iar brânza se prepară manual.

Aceasta se maturează în crustă naturală de fungus, rezultând brânzeturi artizanale de cea mai înaltă calitate. Livrările se efectuează o dată pe săptămână în localitățile Cluj-Napoca, Florești, Baciu, Apahida și Feleacu. Kinga Nagy a înființat și o seră de legume pe acoperișul locuinței din Gheorgheni.

Related posts

Competiția JA Compania Anului 2020 și-a desemnat afacerile pilot câștigătoare

Traian Dan

Autostrada Cluj – Sălaj, o lucrare dificilă

Nora Dumitrescu

Investițiile la fabrica de bere de la Brașov continuă: Japonezii de la Asahi vor să construiască o nouă secție de îmbuteliere

Papuc Irina

Real Estate & Management Solutions, the trends for Cluj

redactia

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

Maramureșul iese pe pierdere în 2020. Investiții în drumuri și deșeuri

Nora Dumitrescu

Schimbare de identitate vizuală: Sunimprof devine Rottaprint

Nora Dumitrescu

Benchmark Electronics, afaceri de 330 mil. lei cu fabrica din judeţul Braşov

Stefana Muresan

Casa Rusu își relochează sediul în Vox Technology Park și închiriază 500 de metri pătrați

Papuc Irina

Maxagro din Timiş țintește afaceri de 30 de milioane de euro

Stefana Muresan

Antreprenorul Mihai Miron vrea să repatrieze 65 de medici români din Franţa și Germania

Stefana Muresan

New CEO for TÜV SÜD's Real Estate & Infrastructure Division

Ionut Oprea

Maramureșul își face strategie urbană după modelul Barcelona

Nora Dumitrescu

Primul traseu de mountain-bike din masivul Postăvarul, gata peste o lună. Acesta va fi conectat cu traseul spre Brașov

Ion Surdu

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării

Stefana Muresan

Consorțiu al politehniștilor europeni, creat la Cluj

Nora Dumitrescu

IBM, centru de servicii în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Proptech Demo Day

Ligia Voro

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Nicolae Pop

Supercom, două supercontracte la Cluj: 56 milioane de euro pentru deșeuri

Nora Dumitrescu

351 de cereri de finanțare au fost depuse în Programul „Innotech Student”

Traian Dan

Hotelul Melody din Cluj, vândut cu 5,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj organizează campania națională „Donează sânge! Fii erou!”

Ligia Voro

Leave a Comment