Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a atras investiții de 2 miliarde de euro într-un an

Județul Cluj a reușit să atragă investiții de 2,05 miliarde de euro în anul 2019, potrivit celui mai recent raport al Băncii Naționale a României.

Raportul ”Investițiile străine directe în România în anul 2019” relevă faptul că județul deține 40% din valoarea totală atrasă la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, a transmis Consiliul Județean.

La nivel național, investiţiile străine directe s-au situat în 2019 la cel mai înalt nivel de la criză încoace, conform ZF. Investiţiile străine directe (ISD) care reprezintă participaţii la capital au fost în 2019 aproape de nivelul celor din 2008: 5,2 miliarde de euro.

Din acestea, participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) a fost de 5,17 miliarde de euro, iar creditele intragrup (împrumuturile acordate de companiile –mamă companiilor-fiice din România) de 119 milioane. În 2008 România consemna investiții străine de 9,5 miliarde de euro.

Din aceste 9,5 miliarde de euro, 4,6 miliarde erau împrumuturi acordate companiilor-fiice. Doar 5,2 miliarde de euro au însemnat participaţii la capital.  Un an mai târziu, când criza a izbucnit, iar ISD au scăzut la 3,3 miliarde, 1,7 miliarde din aceste investiţii erau participaţii la capital şi 1,6 miliarde, împrumuturi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brânza călugărilor trapiști, produsă în satul Gheorgheni

Articolul următor

Zalăul în pandemie: terasele rămân deschise

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share