Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul în pandemie: terasele rămân deschise

Terasele din municipiul Zalău vor rămâne deschise după anunțarea noilor restricții generate de coronavirus, în schimb restaurantele și barurile interioare se vor închide din nou, situație similară cu cea din starea de urgență.

După ce municipiul Zalău a depăşit rata de trei infectări la 1.000 de locuitori, se aplică măsurile stabilite de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), iar restaurantele, cafenelele şi barurile din localutate vor fi închise, conform Sportul Sălăjean.

Din cauza ratei mari de infectări, rată ce a depăşit trei infectări cu coronavirus la 1.000 de locuitori, comuna Bănişor a fost prima unitate administrativ teritorială județul din Sălaj în care s-au aplicat măsurile stabilite în şedinţa CJSU. După comunicarea cazurilor de coronavirus, probleme sunt şi în Zalău.

Reședința de judeţ a Sălajului a depăşit de asemenea 3 infectări la 1.000 de locuitori, fapt pentru care sunt necesare măsuri restrictive pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Prin urmare, începând de luni, restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile de jocuri de noroc din interiorul clădirilor vor fi închise.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor și pensiunilor va fi permisă doar pentru clienții cazați aici. Terasele din Zalău vor rămâne deschise. Măsurile intrate în vigoare de luni sunt valabile pentru următoarele 10 zile, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de cum decurge situaţia epidemiologică.

Guvernul a prezentat măsurile fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din acest sector luate după decizia sa de a închide restaurantele la interior, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare.

Domeniul hoteluri, restaurante, catering va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului. Autoritățile locale vor avea posibilitatea până la 1 decembrie să dispună scutirea impozitului pe clădiri și a taxei de ocupare a domeniului public pentru anul în curs.

Executivul va continua plata șomajului tehnic pentru angajați în perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil și plata a 41,5% din salariul de bază pentru fiecare loc de muncă menținut la reluarea activității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul a atras investiții de 2 miliarde de euro într-un an

Articolul următor

E gata lotul doi din Traseul Regional Transilvania Nord

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share