Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalău Value Centre, gazdă pentru produsele locale din Sălaj

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și operatorul PK Denim au organizat în perioada 9-11 octombrie un eveniment de promovare a produselor și meșteșugurilor din zonă.

Meșteri populari și producători locali au expus la târgul amenajat în parcarea centrului comercial Zalău Value Centre. Evenimentul s-a aflat la a cincea sa ediție, fiind inițiat de Primăria Zalău și partenerii acesteia și a fost ocazionat de Ziua Mondială a Turismului.

Acesta a fost organizat respectând normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Cei mai harnici meșteri și producători din Sălaj au expus produse precum lavandă, ciocolată, miere de albine, turtă dulce, dulceață, țuică.  variate făcute din fructe aromate.

Nu au lipsit artiștii și meșterii populari. La finele anului trecut, o inițiativă zălăuană s-a concretizat în primul magazin al producătorilor sălăjeni, denumit Făcut în Sălaj, cu locația în Galeriile Meseș.

Printre produsele comercializate aici se numără cele alimentare certificate tradițional, păstrăv, cosmetice din plante naturale, produse apicole, vinul spumant Silvania de Șimleu, vinuri de la Camăr și Carastelec, cidru de la Zimbor, ceramică din Borla, împletituri de nuiele de la Var, clopuri de paie din Poptelec, produse manuale ornamentale.

Total
19
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Bihorenii s-au întâlnit cu mașinile de epocă la Retro Parada Toamnei 2020

Articolul următor

Turdenii de la EMS vor face hidroizolația podurilor de pe A10

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
19
Share