Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcarea de pe Strada Brașovului din Oradea, inaugurată de ziua orașului

Lucrările la parcarea supraterană de pe Strada Brașovului au ajuns la final, aceasta fiind inaugurată luni, 12 octombrie, cu ocazia Zilei Oradiei. Timp de trei luni, după recepția lucrărilor și obținerea autorizației ISU, accesul în parcare va fi gratuit.

Termenul de execuție asumat inițial de către Electrogrup SA Cluj-Napoca era luna noiembrie 2020, însă ritmul de derulare a lucrărilor a permis finalizarea acestora mai devreme.

În aceste zile sunt executate ultimele finisaje, curățenia, montarea semnalistică interioară, amenajările exterioare, amenajarea drumului de acces pentru intrare-ieșire în parcare de pe str. Brașovului, executată de Drumuri Orășenești. De asemenea, sunt verificate instalațiile interioare și semnalizările exterioare, precum și funcționalitatea instalațiilor.

Este o construcție foarte frumoasă și utilă, care se încadrează perfect în ansamblul peisagistic al zonei. Odată cu funcționarea acestei parcări, străzile din zona centrală a orașului ar putea fi eliberate de mașini, iar găsirea unui loc de parcare nu va mai fi o problemă”, a declarat directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

Parcarea de pe str. Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Construcția are șase niveluri supraterane: 1/2 demisol, parter, trei etaje şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă peste strada Braşovului, care a fost conectată cu magazinul Crişul. Costurile pasarelei au fost suportate de către firma care administrează centrul comercial.

Intrarea și ieșirea din parcare se face din strada Brașovului, prin două benzi suplimentare. Accesul pietonal la parcare este dinspre strada Brașovului, prin intermediul a două intrări, ambele dotate cu câte un ascensor având o capacitate de 8 persoane. Funcțional, parcarea este împărțită în 11 sectoare corespunzătoare fiecărui seminivel, unul fiind la demisol, celelalte, la parter, etaje și terasă. La nivelul parter este prevăzut punctul de control și barierele pentru intrare-ieșire”, mai menționează Liviu Andrica.

Valoarea lucrărilor este de 16,079 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din surse proprii de către Administrația Domeniului Public SA Oradea. După recepție, parcarea va fi vândută către Primăria Oradea, care va achita contravaloarea acesteia timp de 5 ani, în zece rate semestriale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

Articolul următor

Interes sporit pentru fondurile europene acordate pentru firmele afectate de criză: 8.000 de cereri în 4 ore

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share