Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Interes sporit pentru fondurile europene acordate pentru firmele afectate de criză: 8.000 de cereri în 4 ore

Aproximativ 8.000 de aplicanți și-au manifestat interesul de a solicita fonduri europene în cadrul unui program lansat de Guvern pentru firmele afectate de criză. Microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate, organizațiile neguvernamentale și cabinetele medicale au început, luni, 12 octombrie 2020, de la ora 10.00, să aplice online pentru microgranturile de câte 2.000 de euro fiecare din cadrul ajutoarelor de stat din fonduri europene și de la buget.

Formularul de înscriere va rămâne activ până vineri, 16 octombrie 2020, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului, a informat oficial Ministerul Economiei. La acordarea microgranturilor se aplică principiul „primul venit- primul servit”.

Bugetul total este de 100 de milioane de euro, din care pot fi finanțați 50.000 de beneficiari de microgranturi.

Beneficiarii eligibili la microgranturile de 2.000 de euro sunt:

a) întreprinderile mici și mijlocii care fac dovada prin situațiile financiare depuse că nu dețin salariați cu contract individual de muncă la data de 31 decembrie 2019;
b) PFA, ONG-uri cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în anexa nr. 1 la OUG nr. 130/2020;
c) PFA/CMI, dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/2020. Dovada implicării în activitățile legate de COVID-19, dar și pentru neacordarea stimulentului medical se face prin completarea unei adeverințe-formular și încărcarea acesteia în aplicația de înscriere, emisă de unitatea sanitară unde a prestat serviciul beneficiarul/direcția de sănătate publică județeană, după caz..

Nu sunt eligibile din fondurile nerambursabile cheltuielile cu consultantul și nu pot fi achiziționate nici bunuri second hand.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcarea de pe Strada Brașovului din Oradea, inaugurată de ziua orașului

Articolul următor

Smart green: O firmă din Râșnov a lansat ambalaje fabricate din trestie de zahăr

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share