Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON și Samus TEC Dej, parteneri într-un proiect de producere a energiei fotovoltaice 

Foto: Mario Andreya / E.ON SE

Un viitor mai verde își propun companiile E.ON Energie România și Samus TEC Dej, care au semnat un parteneriat strategic în valoare de circa un milion de euro în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai importante sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România, a anunțat astăzi Departamentul de Comunicare al E.ON

E.ON va construi o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de 1.108 kWp care va produce anual circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile. În felul acesta, compania Samus TEC, unul dintre principalii  jucători de pe piața construcțiilor din România, își asigură anual între 8 și 10% din necesarul de energie electrică.

“Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei fotovoltaice ne motivează să mergem mai departe pe drumul sustenabilității. Este un drum pe care ni l-am asumat și știm că viitorul nu poate fi gândit decât din această perspectivă. De aceea, ne dorim ca soluțiile noastre de producere a energiei verzi să fie implementate la cât mai mulți parteneri”, a declarat Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.

“Am investit continuu în utilaje tehnologice moderne, cu fluxuri de producţie integrate, capabile să realizeze produse la standarde internaţionale, prietenoase cu mediul. Prin urmare, investiția într-un parc de panouri fotovoltaice este un demers natural menit să eficientizeze procesele de producție proprii, prin reducerea costurilor cu energia electrică și să fie parte  integrantă a efortului european și național de a creea un viitor mai verde”, a declarat Ioan Tecar, CEO  Samus TEC.

E.ON va monta 3.360 de module fotovoltaice pe acoperișul unei hale din Dej pe o suprafață de aproximativ 10.000 metri pătrați. Beneficiile proiectului nu se rezumă doar la cantitatea de energie electrică produsă din energie solară și preluată pentru autoconsum, acestea însemnând deopotrivă și protejarea mediului înconjurător, prin reducerea poluării. Anual, firma dejeană va reduce emisiile de CO2 cu peste 394 tone, iar deșeurile radioactive cu 3,75 kg.

Începând din anul 2018 și până în prezent, E.ON a dezvoltat un număr de peste 120 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienți din sectoare variate ale economiei. Au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii. Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producția totală de energie fotovoltaică va ajunge la 30.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele de mobilă din Transilvania se implică în instruirea seniorilor

Articolul următor

Mall-urile Clujului și-au mutat restaurantele în aer liber

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share