Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele de mobilă din Transilvania se implică în instruirea seniorilor

Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) face parte dintr-un consorțiu european care va propune soluții inovatoare ce promovează o îmbătrânire activă.

„În septembrie am participat la conceperea unui proiect internațional dedicat seniorilor, care va susține întreprinderile mici și mijlocii să creeze soluții inovatoare pentru „generația silver”.

Mai exact, proiectul își propune să susțină 90 de firme din domeniile mobilier, tehnologia informației sau sănătate pentru a crea și a dezvolta soluții inovatoare care promovează o îmbătrânire activă. Susținerea va consta în finanțare, consultanță, mentorat și acces la piețe internaționale”, a precizat conducerea CMT.

Proiectul se numește Smart Silver Habitat și a fost depus la un apel pe fonduri europene din cadrul programului cu finanțare EU Orizont 2020.

Consorțiul din care face parte CMT numără 15 parteneri din Spania, Danemarca, Norvegia, Slovenia, Cehia, Africa de Sud, Irlanda și România. Partenerii români sunt Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software – Transilvania.

CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiul de fezabilitate pentru Complexul Sportiv de la Oradea, aprobat de CL

Articolul următor

E.ON și Samus TEC Dej, parteneri într-un proiect de producere a energiei fotovoltaice 

Citește și:
Citeste mai mult

Viață lungă, vie Via Transilvanica

În 2018, atunci când România celebra 100 de ani de la Marea Unire, Tășuleasa Social, organizația originară din…
Citeste mai mult

CESAROM a lansat Pro Club

Noua platformă online este dedicată profesioniștilor din domeniul construcțiilor și amenajărilor. Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share