Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Obligațiunile Ready Office Rent listate pe bursă

Societatea de închiriere și subînchiriere a imobilelor Ready Office Rent face primul pas la Bursa de Valori București (BVB), unde a listat, marți, 13 octombrie, o emisiune de obligațiuni în valoare de aproape 5,2 milioane lei, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT), se arată într-un comunicat al bursei. Aceasta este prima emisiune de obligațiuni corporative listată la BVB ulterior promovării pieței de capital din România la statutul de Piață Emergentă Secundară de către furnizorul global de indici FTSE Russell.

”Apreciez că venirea la Bursa de Valori București generează o sănătate financiară companiei care va duce la creșterea valorii acesteia și la consolidarea unei poziții pe segmentul de piață specific activității desfășurate”, a afirmat Narcisa Mindu, Administratorul Unic al Ready Office Rent.

Emisiunea de obligațiuni este listată cu simbolul bursier ROR22 și cuprinde 51.882 obligațiuni garantate, denominate în lei, cu valoarea nominală de 100 lei/obligațiune. Astfel, valoarea emisiunii se ridică la aproape 5,2 milioane lei. Obligațiunile au o dobândă fixă de 8% pe an, plătibilă semestrial, iar emitentul garantează obligațiunile cu creanțe viitoare pe care le are de încasat de la clienții săi. Emisiunea a fost vândută printr-un plasament privat în octombrie 2019 și va ajunge la scadență în octombrie 2022. În cadrul plasamentului privat, obligațiunile au fost cumpărate de 97 investitori (5 investitori persoane juridice și 92 investitori persoane fizice).

Listarea obligațiunilor pe SMT-ul BVB a fost asistată de societatea de brokeraj Prime Transaction.

Ready Office Rent intenționează să utilizeze fondurile obținute prin emisiunea de obligațiuni pentru finanțarea activității curente, precum și pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare strategică. De asemenea, banii pot fi folosiți și pentru realizarea de investiții, în situația în care vor fi identificate oportunități în acest sens.

Ready Office Rent a fost înființată în anul 2012, având denumirea de Tradexpress Impex SRL, iar în 2019 a fost transformată din SRL în SA și denumirea a fost schimbată în cea actuală. Emitentul are un capital social de 100.000 lei, împărțit în 10.000 de acțiuni cu valoare nominală de 10 lei/acțiune. Acțiunile societății sunt deținute de Lucian Ciofoaia (9.950 de acțiuni – 99,50% din capitalul social) și Narcisa Mindu (50 de acțiuni – 0,50% din capitalul social).

Mai multe informații despre Ready Office Rent sunt disponibile în Memorandul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare poate fi consultat mai jos.

Memorandum_ROR22

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum ajută asistenții virtuali activitatea băncilor: experiența BT, care a fost prima bancă din România ce a lansat un chatbot pentru clienți

Articolul următor

„Infidelitate financiară”: Primul studiu din România despre modul în care sunt cheltuiți banii în cuplu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share