Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sinteza fondurilor europene în județul Brașov: peste 1 miliard de euro atrași după aderarea României la UE

Fondurile europene au contribuit esențial la dezvoltarea județului Brașov. În perioada de după aderarea României la Uniunea Europeană, în județul Brașov s-au implementat sau sunt în derulare, în total, aproximativ 1.000 proiecte finanțate din programele europene, potrivit autorităților județene.

Prin toate programele europene derulate în județ – finanțate atât din Fondul European de Dezvoltare Regională, cât și prin Fondul Social European – sunt acum în implementare peste 560 cereri de finanțare a căror valoare totală eligibilă este de peste 1,13 miliarde euro. Dintre acestea, 208 proiecte sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, prin care se investește în infrastructura de transport, în cea medicală și educațională, în infrastructura turistică, precum și în revitalizarea a peste 160 de societăți comerciale.

„Conform statisticilor publice, județul nostru este unul dintre primele cinci din țară în privința puterii economice a firmelor care activează aici (…) Mai mult decât atât, noi, brașovenii, suntem singurii din țară care construim primul aeroport în ultimii 40 de ani în România”, a declarat Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.

Potrivit CJ Brașov, în acest moment, Consiliul Județean Brașov atrage fonduri nerambursabile în valoare de peste 75 milioane euro, prin 11 proiecte finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Patru din aceste proiecte, în valoare totală de peste 300 milioane lei asigură modernizarea drumurilor județene care trec prin localitățile Hălchiu, Satu Nou, Dumbrăvița și Vlădeni, pe de o parte, dar și prin Dacia, Viscri și Bunești, pe de altă parte.

În ceea ce privește infrastructura medicală, în Brașov aceasta este dezvoltată prin șapte proiecte REGIO 2014-2020 a căror valoare totală este de peste 77,5 milioane lei. Astfel, se lucrează la modernizarea și eficientizarea energetică a unui corp de clădire și la o construcție de legătură între corpul nou și cel vechi la Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, gen de investiții care sunt finanțate și pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie de la Sânpetru. Trebuie subliniate și investițiile importante în dotări cu echipamente și aparatură medicală la Ambulatoriul Integrat și la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență etc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Oradea – Lugoj și Lugoj – Calafat ar putea fi făcută de americani

Articolul următor

Marile bulevarde din Sibiu au iluminat nou: cu LED

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share