Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aplicatorii de hidroizolații școliți la Turda, tentați cu salarii de 1.900 €

Cea dintâi școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor din țara noastră va fi pusă în practică printr-un proiect finanțat cu fonduri europene și inițiat de compania European Multisolutions Systems Group (EMS).

Aceasta a activat la Turda un proiect de stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi, în Regiunea Nord-Vest. Inițiatorii proiectului au precizat că pe parcursul a doi ani, 185 elevi și ucenici din învățământul secundar și terțiar nonuniversitar din zone defavorizate vor deprinde teoretic și practic noțiuni care le vor permite obținerea calificării de ajutor de aplicator în pardoseli pe bază de rășini sintetice și un salariu net lunar de cel puțin 1.900 de euro.

“Acest prim pas înseamnă să susținem accesul la educație, la o meserie  grea, complexă dar onorabilă și cu viitor pentru copii care provin, ca și noi, dintr-o zonă defavorizată economic ”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Proiectul va beneficia de o finanțare europeană de 500.000 de euro, va fi implementat în perioada 2020-2022 și face parte din Programul Operațional Fondul Social European. Ideea a venit în 2019,  pe fondul crizei de personal și a lipsei specialiștilor în sisteme de pardoseli cu care se confruntă EMS.

”Deși în compania noastră salariul de bază pentru un începător este de minimum 1.600 de euro, când se lucrează în afara României, în 2019 nu reușeam să găsim nici măcar personal necalificat. Inițial, ne-am propus să creăm o școală în care să pregătim 50-60 de specialiști.

Apoi am identificat oportunitatea de a construi o școală mai mare, accesând fonduri europene. În urma cercetărilor pe care le-au făcut colegii mei, am creionat proiectul actual care permite pregătirea teoretică și practică a unui număr de trei ori mai mare de viitori aplicatori”, a explicat Marius Baciu, cofondator al EMS.

”Cursul înființat de EMS este o ramură complementară la specializarea standard pe care o avem în școală. Meseria pe care o vor învăța îi va ajuta să se integreze mai rapid în piața muncii”, a declarat Daniela Pîrlea, directorul Școlii Profesionale Poiana Turda, specializată în construcții și lucrări publice.

Compania a identificat în județele Cluj și Alba cel puțin patru unități de învățământ cu profil de construcții ai căror elevi în ani terminali s-ar putea specializa în pardoseli sintetice și hidroizolații: Poiana Turda, Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș și Liceul Industrial Câmpia Turzii.

EMS Group este o companie antreprenorială integral românească fondată la Turda, în 2010, de frații Claudiu și Marius Baciu. Acesta are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța, Ungaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brand olandez de produse preutilizate, francizat în România

Articolul următor

Oradea va avea un Centru de excelență pentru învățământul dual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share