HR/Joburi Ultimele stiri

Aplicatorii de hidroizolații școliți la Turda, tentați cu salarii de 1.900 €

Cea dintâi școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor din țara noastră va fi pusă în practică printr-un proiect finanțat cu fonduri europene și inițiat de compania European Multisolutions Systems Group (EMS).

Aceasta a activat la Turda un proiect de stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi, în Regiunea Nord-Vest. Inițiatorii proiectului au precizat că pe parcursul a doi ani, 185 elevi și ucenici din învățământul secundar și terțiar nonuniversitar din zone defavorizate vor deprinde teoretic și practic noțiuni care le vor permite obținerea calificării de ajutor de aplicator în pardoseli pe bază de rășini sintetice și un salariu net lunar de cel puțin 1.900 de euro.

“Acest prim pas înseamnă să susținem accesul la educație, la o meserie  grea, complexă dar onorabilă și cu viitor pentru copii care provin, ca și noi, dintr-o zonă defavorizată economic ”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Proiectul va beneficia de o finanțare europeană de 500.000 de euro, va fi implementat în perioada 2020-2022 și face parte din Programul Operațional Fondul Social European. Ideea a venit în 2019,  pe fondul crizei de personal și a lipsei specialiștilor în sisteme de pardoseli cu care se confruntă EMS.

”Deși în compania noastră salariul de bază pentru un începător este de minimum 1.600 de euro, când se lucrează în afara României, în 2019 nu reușeam să găsim nici măcar personal necalificat. Inițial, ne-am propus să creăm o școală în care să pregătim 50-60 de specialiști.

Apoi am identificat oportunitatea de a construi o școală mai mare, accesând fonduri europene. În urma cercetărilor pe care le-au făcut colegii mei, am creionat proiectul actual care permite pregătirea teoretică și practică a unui număr de trei ori mai mare de viitori aplicatori”, a explicat Marius Baciu, cofondator al EMS.

”Cursul înființat de EMS este o ramură complementară la specializarea standard pe care o avem în școală. Meseria pe care o vor învăța îi va ajuta să se integreze mai rapid în piața muncii”, a declarat Daniela Pîrlea, directorul Școlii Profesionale Poiana Turda, specializată în construcții și lucrări publice.

Compania a identificat în județele Cluj și Alba cel puțin patru unități de învățământ cu profil de construcții ai căror elevi în ani terminali s-ar putea specializa în pardoseli sintetice și hidroizolații: Poiana Turda, Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș și Liceul Industrial Câmpia Turzii.

EMS Group este o companie antreprenorială integral românească fondată la Turda, în 2010, de frații Claudiu și Marius Baciu. Acesta are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța, Ungaria.

Related posts

Telegondola de la Turda, construită în parteneriat

Nora Dumitrescu

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda, finalizat 100% de asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA

Stefana Muresan

Studiu Universitatea Babeș-Bolyai: “Vârful crizei pare să fie depășit deja”

Nora Dumitrescu

Parking subteran nou în Piața Mărăști. Zonă de 10 ha, complet reamenajată

Nora Dumitrescu

44 de milioane de euro pentru modernizarea căilor ferate ale Clujului

Nora Dumitrescu

Ghiță Ciobanul s-a transferat de la Vodafone la Telekom

Traian Dan

Pixxaro™ Super – Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultură de cereale păioase

Ligia Voro

24REAL: masini gratis pentru birou inchiriat

Papuc Irina

La Oradea s-au pus bazele primului cluster de geotermalism din România

Traian Dan

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Adventure Tourism and Ecotourism in Pădurea Craiului Mountains

Traian Dan

Simex și-a făcut showroom pe platforma industrială

Nora Dumitrescu

Cinci luni la dispoziția Evalstar Serv să construiască Autogara Beiuș

Traian Dan

Prima certificare BREEAM In-Use Outstanding v6 din România, obținută de Vox Technology Park din Timișoara

Papuc Irina

Incubatorul de afaceri din Tetarom 1, mai mare cu 860 mp

Nora Dumitrescu

Blogger de turism la Daily Mail, după ce a vizitat România: „Trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa”

redactia

Aproape 850.000 de fermieri au primit subvenții de la APIA în Campania 2019

Papuc Irina

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Ligia Voro

Continental România, parteneriat pentru orașe inteligente și comunități susținute

Stefana Muresan

Intervenţii în premieră la Spitalul Alba Iulia. Pacienţi cu AVC ischemic acut trataţi prin tromboliză intravenoasă

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj inaugurarează o nouă zonă de îmbarcare

redactia

Alba Iulia, singurul oraș din România, aflat pe lista celor 100 de orașe verzi ale lumii: Energia regenerabilă, folosită în proporție de 99%

Stefana Muresan

Comerțul cu amănuntul, în creștere în România, față de statele UE

Papuc Irina

Grupul TeraPlast estimează afaceri de 970 milioane de lei în acest an

Stefana Muresan

Leave a Comment