HR/Joburi Ultimele stiri

Aplicatorii de hidroizolații școliți la Turda, tentați cu salarii de 1.900 €

Cea dintâi școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor din țara noastră va fi pusă în practică printr-un proiect finanțat cu fonduri europene și inițiat de compania European Multisolutions Systems Group (EMS).

Aceasta a activat la Turda un proiect de stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi, în Regiunea Nord-Vest. Inițiatorii proiectului au precizat că pe parcursul a doi ani, 185 elevi și ucenici din învățământul secundar și terțiar nonuniversitar din zone defavorizate vor deprinde teoretic și practic noțiuni care le vor permite obținerea calificării de ajutor de aplicator în pardoseli pe bază de rășini sintetice și un salariu net lunar de cel puțin 1.900 de euro.

“Acest prim pas înseamnă să susținem accesul la educație, la o meserie  grea, complexă dar onorabilă și cu viitor pentru copii care provin, ca și noi, dintr-o zonă defavorizată economic ”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Proiectul va beneficia de o finanțare europeană de 500.000 de euro, va fi implementat în perioada 2020-2022 și face parte din Programul Operațional Fondul Social European. Ideea a venit în 2019,  pe fondul crizei de personal și a lipsei specialiștilor în sisteme de pardoseli cu care se confruntă EMS.

”Deși în compania noastră salariul de bază pentru un începător este de minimum 1.600 de euro, când se lucrează în afara României, în 2019 nu reușeam să găsim nici măcar personal necalificat. Inițial, ne-am propus să creăm o școală în care să pregătim 50-60 de specialiști.

Apoi am identificat oportunitatea de a construi o școală mai mare, accesând fonduri europene. În urma cercetărilor pe care le-au făcut colegii mei, am creionat proiectul actual care permite pregătirea teoretică și practică a unui număr de trei ori mai mare de viitori aplicatori”, a explicat Marius Baciu, cofondator al EMS.

”Cursul înființat de EMS este o ramură complementară la specializarea standard pe care o avem în școală. Meseria pe care o vor învăța îi va ajuta să se integreze mai rapid în piața muncii”, a declarat Daniela Pîrlea, directorul Școlii Profesionale Poiana Turda, specializată în construcții și lucrări publice.

Compania a identificat în județele Cluj și Alba cel puțin patru unități de învățământ cu profil de construcții ai căror elevi în ani terminali s-ar putea specializa în pardoseli sintetice și hidroizolații: Poiana Turda, Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș și Liceul Industrial Câmpia Turzii.

EMS Group este o companie antreprenorială integral românească fondată la Turda, în 2010, de frații Claudiu și Marius Baciu. Acesta are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța, Ungaria.

Related posts

Compania de Apă Someș, proiect de 350 milioane de euro, fonduri europene. Urmează peste 30 de licitații internaționale

redactia

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

Sondaj: 55% dintre români sunt interesați să încheie o asigurare de viață, în contextul generat de pandemie

Papuc Irina

Lidl va deschide un nou magazin în Sibiu. Proiectul prevede prelungirea și amenajarea unei străzi de-a lungul râului Cibin

Papuc Irina

A doua ediție a Târgului naţional dedicat micilor producători și artizani

Ligia Voro

Marile festivaluri “made in Cluj” produc 25 milioane euro

Nora Dumitrescu

Profesor de la UBB, pe lista Highly Cited Researchers pentru anul 2018

redactia

Propunerile CCIR pentru diminuarea efectelor COVID-19 asupra mediului de afaceri

Traian Dan

Ajutor de stat pentru companiile aeriene care operează de pe Aeroportul Oradea

Traian Dan

Peste 80 mil. lei, pentru modernizarea drumului Birsa-Moneasa-limita judet Bihor

Stefana Muresan

59 de doamne fermier au început cursurile online ale programului inovativ TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience

Transilvania Business

Pentru a sprijini tinerii fermieri în vederea achiziționării de teren, Europarlamentarul Daniel Buda propune modelul Prima Fermă

Stefana Muresan

Clever Taxi, cea mai folosită aplicație de comandă de taxi din România, cumpărată de Daimler

Stefana Muresan

Alba Iulia, primul oraș din România premiat de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere

Stefana Muresan

Braşov: Horaţiu Ţepeş (Bilka Steel) vrea să cumpere fosta platformă Rulmentul

Stefana Muresan

Investitor maghiar, apropiat al premierului Ungariei, a cumpărat hotelul Dacia din Satu Mare

Stefana Muresan

Dacia a reluat activitatea de producție

Nicolae Pop

Brașov: Hodlmayr va transporta 15.000 de masini pentru Toyota Romania anul acesta

redactia

Societatea Citadin a repornit stația de asfalt a Zalăului

Nora Dumitrescu

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

Soluția revoluționară oferită de un start-up sibian pentru serviciile de relații cu clienții: primul client – Orange Luxembourg

Papuc Irina

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

Sibienii așteptați la noul mall cu reduceri de până la 80%

Papuc Irina

Prima mașină electrică autohtonă, produsă de doi antreprenori din Cluj și Baia Mare. Pregătesc o linie de asamblare la Baia Mare

Stefana Muresan

Leave a Comment