Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va avea un Centru de excelență pentru învățământul dual

Acesta va fi înființat de către Asociația Firmelor Bihorene (AFB) care are în implementare un proiect pilot în acest sens. Acesta ar urma să se extindă la nivel național

Centrul va fi funcțional începând de anul viitor. Totuși, până atunci se vor organiza mai multe cursuri, primul dintre ele având loc joi, 15 octombrie, cu profesorii care predau la clasele de mecanici auto. „Pentru că nu putem organiza cursuri cu copii, vom începe cu profesorii. Aceștia vor fi instruiți pentru curricula învățământului dual, care este mult mai avansată decât curricula școlară. Începem cursurile pentru profesorii care predau elevilor de la mecanici auto și construcții, pentru că aici avem cei mai mulți copii în sistemul dual. Curricula după care preau profesorii care nu este adaptată la ultimele noutăți în materie de service auto și materiale de construcții, și atunci venim cu specialiști, cu traineri acreditați la nivel național și internațional, care vor veni să le actualizeze cunoștințele”, a precizat Radu Silaghi, directorul executiv al AFB.

La curs participă profesori din tot județul Bihor, în urma protocolului încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în acest sens.

Cursurile pe domeniul auto se fac la Service-ul autp Doru Floris. Trainerii sunt de la Garaje Trainer”, ne-a informat Dorin Culic Director AFP pentru învățământul dual.

Pentru construcții, trainingul se va desfășura o dată pe lună cu sprijinul Cesal – membru al Grupului Atlas, care va trimite trainerii la Oradea, unde se dezvoltă programul pilot. Atlas face cursuri de specializare în Polonia atât pentru profesori cât și pentru copii. Același lucru vrem să-l facem și în România”, a explicat Radu Silaghi.

Proiectul este sprijinit cu 5.000 de lei de Consiliul Județean Bihor pentru trainingul pe domeniul auto.

Radu Silaghi crede că în perioada următoare, și datorită pandemiei, va fi o și mai mare problemă pe piața forței de muncă.
„Pe lângă faptul că firmele nu vor avea nevoie de atât de mult personal ca până acuma, vor dori personal cât mai specializat. Și de data aceasta, învățământul dual chiar este unica formă prin care noi credem că se va putea dezvolta economia. Având specialiști, care încă de pe băncile școlii să poată să lucreze în domeniul lor”, este de părere directorul executiv al AFB.

La Oradea sunt cuprinși în sistemul dual de învățământ, cu sprijinul AFB, 80 de elevi, la clase de mecanici auto și construcții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aplicatorii de hidroizolații școliți la Turda, tentați cu salarii de 1.900 €

Articolul următor

Timișoara pregătește proiecte de finanțare de zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea orașului, pe noul ciclu de finanțare al POR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share