Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj-Napoca este considerat de Comitetul European al Regiunilor ca fiind un oraș cu un impact climatic pozitiv

Orașul Cluj-Napoca a fost inclus de Comitetul European al Regiunilor (CoR) pe harta modelelor de bune practici europene în proiecte cu impact asupra schimbărilor climatice.

Potrivit primarului localității, Emil Boc, Clujul apare pe Harta E.U. Green Deal datorită proiectelor cu finanțare europeană de modernizare a flotei de transport public, investițiilor în autobuze electrice și strategiei de a avea o flotă de transport în comun integral electrică.

În total, în raportul realizat de CoR apar patru exemple din România – din orașul Cluj-Napoca, din orașul Roman, din orașul Suceava și din județul Neamț.

Cluj-Napoca a fost primul oraș din România care a folosit autobuze electrice, iar în 2014-220 a investit peste 100 de milioane de euro în transportul public datorită sprijinului acordat de UE și Elveția. Scopul orașului este acum ca toate mijloacele de transport în comun să fie electrice până în 2030.

Primăria va investi peste 100 de milioane de euro și în parcuri și spații verzi din oraș, până în 2030. Municipalitatea a prezentat, în cadrul unei dezbateri pentru stabilirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) Cluj-Napoca 2021-2030, planurile pentru dezvoltarea laturii „green” a orașului, scrie monitorulcj.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțările europene, prezentate IMM-iștilor din Ardealul de Nord

Articolul următor

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share