Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțările europene, prezentate IMM-iștilor din Ardealul de Nord

Două organizații din Maramureș au invitat antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (RNV) să se familiarizeze cu fondurile puse la dispoziția acestora de către Uniunea Europeană (UE).

Evenimentul va fi organizat în 16 octombrie de Fundația CDIMM Maramureș și de Centrul Europe Direct Maramureș și va reuni, în spațiul virtual, reprezentanți ai sectorului de afaceri din RNV, în principal întreprinderi mici și mijlocii, care au beneficiat de orice tip de finanțare prin politica de coeziune a UE.

Acesta e conceput pentru a prezenta mărturii directe ale beneficiarilor granturilor și-au început activitatea (Start-Up Plus și Diaspora Start-Up concepute prin Programul Operațional Capital Uman în România, Fondul Social European) sau și-au îmbunătățit-o prin intermediul finanțării UE (Orizont 2020).

„Dorim să creăm un spațiu interactiv și neutru de discuții, care să permită schimbul liber de idei ale diferiților participanți, un dialog ce exclude limbajul excesiv tehnic și prezintă acțiuni anterioare, actuale sau de viitor”, spune șeful Fundației CDIMM, Maramureș, Radu Big.

Sunt 23 de milioane de IMM-uri în UE ce joacă un rol major în economia acesteia. Potrivit portalului european pentru întreprinderile mici, IMM-urile reprezintă 98% din întreprinderile din UE, au furnizat 67% din totalul locurilor de muncă private și au contribuit la crearea a 80% din noile joburi în ultimii 5 ani.

Cu toate acestea, din cauza încetinirii economice recente și îndelungate prin care trece economia europeană, IMM-urile se confruntă cu vremuri dificile și se confruntă adesea cu probleme de lichiditate.

Comisia Europeană derulează campanii și proiecte menite să promoveze un mediu favorabil întreprinderilor, să facă schimb de bune practici și de idei între antreprenori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elrond și LDV Crypto Exchange lansează primul curs de criptomonede din România

Articolul următor

Cluj-Napoca este considerat de Comitetul European al Regiunilor ca fiind un oraș cu un impact climatic pozitiv

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share