Agricultura Gastronomie Sanatate Slider Ultimele stiri

Astăzi este Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare

LifeBox, liderul pieței de healthy food delivery din România, atrage atenția asupra fenomenului risipei alimentare.

Potrivit unui studiu LifeBox, 3 din 4 respondenți la întrebarea: „Ce faci cu mâncarea care îți rămâne în frigider, neconsumată?” au menționat că o aruncă, în timp ce un sfert dintre aceștia spun că au grijă să o consume integral sau să o doneze.

Conform unui raport al Comisiei Europene, citat în „Ghidul de consum și păstrare a alimentelor”, realizat de echipa Food Waste Combat în 2020, românii cheltuie între 30% și 40% din venituri pe alimente, comparativ cu media de circa 10% în Uniunea Europeană. Tot datele din ghidul Food Waste Combat arată că între 33% și 50% din mâncarea pe care o cumpărăm ajunge să fie aruncată. De asemenea, până la 50% din totalul risipei alimentară este produs de consumatorii individuali din orașe, potrivit aceleiași surse.

Conștientizarea acestui obicei de consum este unul foarte important pentru societate, și am văzut încă de la începutul activității noastre o mare oportunitate de a ne implica în reducerea risipei alimentare. Prin crearea unui sistem în care clienții noștri își comandă mesele în avans, în medie pe șapte zile, putem să ne aprovizionăm exact cu ceea ce avem nevoie de la furnizorii noștri și, la rândul lor, clienții consumă exact cât au nevoie, fără a mai arunca mâncarea. Rezultatul a fost o reducere semnificativă a deșeurilor alimentare din lanțul de aprovizionare, în special comparativ cu bucătăriile restaurantelor clasice, precum și reducerea risipei în cazul clienților noștri și, nu în ultimul rând, educarea lor în acest sens”, au declarat cofondatorii LifeBox.

Potrivit estimărilor companiei, raportat la media națională privind risipa alimentară individuală, prin conceptul LifeBox s-au salvat în acest an, în perioada ianuarie-septembrie, peste 55 de tone de alimente. Meniurile LifeBox sunt gândite din punct de vedere nutrițional și calculate caloric de către un medic nutriționist specializat în obezitate infantilă – Anamaria Iulian și Alex Cîrțu – Chef-ul LifeBox, astfel încât să ofere opțiunea unui comportament alimentar corect și în același timp să asigure cantitatea potrivită fiecărei persoane, pentru a elimina complet risipa alimentară din obiceiul de consum al acesteia.

Despre LifeBox.ro

Pornind de la un comportament alimentar corect, LifeBox oferă meniuri gustoase și sănătoase, personalizate în funcție de stilul de viață al fiecărui utilizator și calibrate corect din punct de vedere kilocaloric. Echipa LifeBox are la bază 3 membri fondatori și doi specialiști în bucătărie și nutriție. În bucătăria LifeBox sunt preparate în fiecare zi 5 tipuri de meniuri, ce pot fi comandate zilnic sau în avans pe o perioadă de până la 3 luni în București & Ilfov, Cluj & Florești și Oradea.

Related posts

Cel mai mare aquapark din estul Europei, investiție de peste 15 milioane de euro, în proiect la Timișoara

Stefana Muresan

Horizon 2020 – Propuneri de proiecte pentru Renasterea Rurala

Transilvania Business

Programul „Alege Oaia!” cooptează Cooperativa Țara Mea

Stefana Muresan

Turismul și patrimoniul cultural în regiunea transfrontalieră Banat, în dezbatere la UVT

Stefana Muresan

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Ligia Voro

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

A. I.

Pe aeroporturile Transilvaniei se reiau zborurile regulate spre Vestul Europei

Nora Dumitrescu

36 milioane euro de la Bruxelles pentru marea infrastructură a Ardealului

Nora Dumitrescu

USAMV Cluj-Napoca, la aniversarea a 150 de ani

Ligia Voro

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Bucureștenii de la Supercom vor salubriza Turda

Nora Dumitrescu

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

Adrian Ionel, director general: „Interesul major al UNIFARM a fost sănătatea medicilor și a pacienților din sistemul de sănătate românesc”

redactia

Vânzări în creștere pentru Villa Vinèa

Ligia Voro

Cramele Recaș, donație de 88.000 de euro pentru susținerea spitalelor din Timișoara

Papuc Irina

Se inaugurează oficial cel mai mare planetariu din România

Ligia Voro

Fabrica de Arme Cugir, contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini

redactia

Piață de peste opt hectare dedicată Centenarului, construită de Primăria Oradea

Stefana Muresan

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

redactia

12 hectare de noi spații verzi în valoare de 8 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Nora Seroussi a impresionat întreg mapamondul, prin originalitate, la Royal Ascot

Ligia Voro

Brașov: Câteva zeci de milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare

Ion Surdu

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Papuc Irina

Lasselsberger își primenește liniile de producție de la Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment