Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MassMutual deschide un Centru Global de Servicii în Orhideea Towers, București

În urma unei analize detaliate a pieței, MassMutual a ales clădirea Orhideea Towers pentru centrul lor global de servicii, semnând un contract de închiriere pentru 1.300 mp la ultimul etaj. În urma semnării acestui contract, clădirea de birouri, care a fost dezvoltată de CA Immo și finalizată în 2018, ajunge la un grad de ocupare de 91%. Compania a fost asistată de compania de consultanță imobiliară Griffes.

MassMutual este o companie de asigurări de viață cu sediul în SUA. Începând cu 2020, compania va desfășura în România activitățile de dezvoltare de software și legate de tehnologie ale grupului. Prin această mutare, aceștia vor avea acces la un bazin important de candidați cu competențe şi abilități ridicate într-un centru tehnologic de talie mondială. Asigurătorul intenționează să recruteze cel puțin 100 de persoane în acest an, în special profesioniști cu experiență în tehnologie.

Biroul MassMutual va fi amplasat la etajul 15 în Orhideea Towers, ultimul etaj, oferind o vedere panoramică și o vizibilitate excelentă. De asemenea, clădirea este foarte bine localizată în noul hub de birouri din zona Centru Vest, vizavi de stația de metrou Grozăveşti și aproape de Campusul Universității Politehnice Fiind o proprietate nouă a CA Immo, Orhideea Towers a fost construită conform celor mai înalte standarde de calitate ale dezvoltatorului, în ceea ce privește proiectarea, specificațiile tehnice și criteriile de durabilitate.

„Suntem onorați că MassMutual a selectat Orhideea Towers pentru a-și susține mișcarea strategică. Proprietatea va oferi angajaților MassMutual un mediu de lucru ideal, inclusiv facilități și infrastructură tehnologică, pentru a sprijini dezvoltarea afacerii și creşterea echipei lor”, a declarat Marian Roman, Managing Director al CA IMMO Real Estate Management Romania.

MassMutual a desemnat compania Griffes pentru a le oferi servicii extinse de set-up de companie, consultantul imobiliar coordonând întregul proces de la selecția clădirii, consultanță imobiliară, negocierea contractului și managementul proiectului pentru amenajarea noului birou.

„În calitate de companie cu capital 100% românesc, suntem mândri de parteneriatul dintre Griffes şi CA Immo, deoarece am reușit să sprijinim intrarea MassMutual în România, o companie gigant de asigurări. Am sprijinit MassMutual pe tot parcursul procesului de selecție şi mai ales în decizia de a alege România în defavoarea altor țări candidate. Deschiderea Global Business Service Center este o investiție străină solidă și un vot de încredere pentru piața din România, într-o perioadă în care astfel de veşti sunt foarte rare, deci cu atât mai prețioase”, a declarat Andreea Păun, Managing Partner Griffes.

Acest acord marchează cea de-a 5-a tranzacție finalizată de Griffes în Orhideea Towers, confirmând interesul chiriașilor atât pentru zona de birouri Centru Vest, cât și pentru clădirile de birouri de calitate.

Orhideea Towers a fost dezvoltat în conformitate cu standardele de înaltă calitate ale CA Immo în ceea ce privește proiectarea, specificațiile tehnice și criteriile de durabilitate și a primit certificatul LEED Platinum. În acest sens, CA Immo demonstrează un palmares semnificativ și o bogată experiență ca dezvoltator de proprietăți de birouri de înaltă calitate. Structura încorporează 406 de locuri de parcare și depozitare pentru biciclete, împreună cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

CA Immo este un investitor, administrator și dezvoltator specializat în proprietăți moderne de birouri din orașele principale din Germania, Austria și Europa Centrală. Compania acoperă întregul lanț valoric în domeniul proprietăților comerciale, inclusiv un grad ridicat de expertiză internă în construcții. Fondată în 1987, CA Immo este listată pe indicele ATX al Bursei de Valori din Viena și deține active imobiliare în valoare de aproximativ 5,2 miliarde EUR în Germania, Austria și CEE.

 

Griffes este compania de consultanță imobiliară fondată în 2016 de Andreea Păun, ca rezultat al experienței acesteia de peste 12 ani în domeniul imobiliar (segmentul office) şi marketing. Portofoliul Griffes atinge 80.000 mp în diverse clădiri de birouri şi include proprietăți de prestigiu precum turnul Unirii View din centrul Bucureştiului, Record Park, un proiect mixt situat în centrul oraşului Cluj-Napoca şi proiectul mixt Paltim dezvoltat pe o fostă platformă industrială în Timişoara. Printre companiile asistate de Griffes în dezvoltarea sau intrarea pe piata din Romania se numără şi compania de IT şi outsourcing Wipro Technologies, compania Japoneză de software NTT Data, centrul de cercetare al Porsche din Cluj-Napoca, compania franceză de cercetare IPSOS Research, , consolidarea Veeam Software, Pole to Win, DHL, sau operatorul de plăți cu sediul în Regatul Unit, PayPoint International.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara dă 37 de milioane de lei pentru un reabilitarea unei străzi de 1,4 kilometri și realizarea unei noi linii de tramvai

Articolul următor

Câștigătoarele programului TalentA: Corteva premiază cu 12 000 $ proiectele dedicate securității alimentare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share