Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Societățile de distribuție a energiei electrice din Ardeal vor fuziona

Filialele de distribuție de energie ale grupului Electrica din zona Transilvaniei se vor contopi într-o nouă entitate, alături de cea din zona Muntenia Sud, sub denumirea de Distribuţie Energie Electrică România (DEER).

Societatea Transilvania Nord (SDTN) va prelua de la începutul anului viitor celelalte două ale grupului Electrica. Tribunalul Cluj a aprobat procesul de fuziune prin absorbţie a celor trei societăţi: SDTN – absorbantă, Transilvania Sud (SDTS) şi Muntenia Nord (SDMN) – absorbite.

Conform raportului Electrica publicat de Bursa de Valori Bucureşti, fuziunea îşi va produce efectele la finalul zilei de 31 decembrie, conform hotărârilor adunărilor generale extraordinare ale acţionarilor celor trei societăţi din august. Din 2021, SDTS şi SDMN îşi vor înceta existenţa, urmând a fi radiate.

Activele şi pasivele deţinute de acestea vor fi transferate către SDTN, în calitate de societate absorbantă, în schimbul emiterii în favoarea Electrica (acţionarul societăţilor absorbite) de acţiuni noi în capitalul societăţii absorbante.

În urma fuziunii celor trei societăţi de distribuţie din cadrul grupului, denumirea noii societăţi rezultate va fi DEER. Cel mai important acţionar al Electrica este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (48,79%), iar Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare are 5%.

Total
100
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul gusturilor din Valea Ierului, organizat sâmbătă și duminică la Oradea

Articolul următor

Fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor în județul Sibiu: creștere de 1,7 milioane de lei a cifrei de afaceri în 2019

Citește și:
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Tehnologia noului podului care va uni cartierele Grigorescu și Mănăștur a fost explicată de producător și de constructorul…
Zi de Zi știri economice:
Total
100
Share