Universitatea de Vest Timișoara a inaugurat un centru suport, destinat, cercetătorilor timișoreni și nu numai, pentru a-i ajuta să participe la diferite competiții în domeniu și pentru a colabora în vederea obținerii de rezultate pentru proiectele lor. Suma totală alocată inițiativei este de 2,9 milioane de lei, din care 2,4 milioane fonduri europene nerambursabile, obținute prin programul Orizont.
Universitatea de Vest din Timișoara a lansat proiectul „Centrul suport pentru participarea la proiecte internaționale – SupportTM”, finanțarea fiind asigurată în mare parte din fonduri europene, prin programul Orizont. Acesta are ca obiectiv general creșterea capacității de participare la competiții europene pentru proiecte de cercetare-dezvoltare sau inovare internaționale a UVT și a altor entități care solicită sprijin în acest sens, prin oferirea de sprijin și facilitarea formării în ceea ce privește informarea, identificarea de parteneri și elaborarea cererilor de finanțare.
„Un colectiv de cercetare foarte puternic din cadrul Universității de Vest din Timișoara, din domeniul IT&C, se implică acum în dezvoltarea acestui Centru suport pentru participarea la proiecte internaționale – SupportTM, un viitor HUB-IT&C util pentru colaborarea între echipele de cercetare din întreaga țară, care va deveni referențial, cu siguranță, în cercetarea de înaltă performanță din România, finanțată prin programe europene. Acest centru suport va deveni o resursă importantă a dinamizării proiectelor cu finanțare europeană din UVT, din cercetarea din vestul țării, cu rol strategic pentru evoluția cercetării universitare românești”, a anunțat Marilen Pirtea, rectorul UVT.
Organizarea acestui centru de suport va oferi susținere pentru accesatrea din partea instituției de învățământ superior a programelor de finanțare în care UVT se angajează. Acest centru suport este singurul din partea de vest a țării, într-o rețea de 11 centre suport din țară, domeniul de specializare fiind Tehnologia informației și comunicații.
Proiectul SupportTM este cofinanţat din Programul Operaţional Competitivitate 2014 -2020 în cadrul apelului de proiecte POC/80/1/2 – Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI internaționale, în conformitate cu contractul de finanţare nr. 246/30.04.2020.
Noul proiect este implementat în regiunea Vest și are o durată de 39 luni, urmând a se finaliza la 29.06.2023. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2,9 milioane de lei, din care 2,4 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.