Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platformă epidemiologică pentru gestionarea epidemiei COVID-19, dezvoltată de IT-iști voluntari pentru DSP Brașov

Brașovul este singurul județ din România cu o platformă electronică pentru gestionarea eficientă a epidemiei de Covid-19, precum și pentru prevenirea răspândirii noului virus. O spun toate entitățile implicate în acest proiect implementat în luna aprilie de câțiva voluntari brașoveni, transmite Radio România Brașov FM.

Inspector sanitar din cadrul Direcției de Sănătate Publică Brașov, Anca Batiu, a precizat că inițial platforma era un instrument intern – o bază de date cu persoanele pozitiv Covid-19 și izolate, precum și persoanele care au fost contacți direcți ai cazurilor confirmate. Platforma a devenit repede interfața de comunicare între angajații DSP Brașov cu medicii de familie, laboratoarele, spitalele, Universitatea Transilvania și unitățile școlare din județul Brașov.

Astfel, fiecare pacient infectat cu Covid-19 apare imediat în această bază de date cu circuit intern, după ce a fost luat în evidență de către DSP Brașov și i-au fost făcute analizele specifice de către laboratorul medical. La aceste date au acces spitalele în care sunt internați, dacă este cazul, unitatea școlară la care lucrează sau învață, dacă este vorba despre un cadru didactic sau elev, precum și medicii de familie ai pacienților în cauză. Totul în acord cu regulile de respectare a datelor cu caracter personal.

Medicii de familie pot folosi această platformă și dacă au o suspiciune de infecție Covid-19 la un pacient. În aceste condiții, DSP Brașov poate direcționa la domiciliu un echipaj al Ambulanței Brașov, pentru recoltarea probelor de exsudat nazofaringian și faringian, pentru analizele medicale.

Acest program informatic a fost dezvoltat de voluntari ai Fundației Romanian Business Leaders, o comunitate de antreprenori, manageri și profesioniști români, care și-ar fi dorit să îl implementeze în mai multe locuri din țară, gratuit. Însă doar la DSP Brașov au găsit această deschidere, inclusiv pe partea de call center, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
1 comment
  1. După ancheta epidemiologica, soția mea apare într-o perioadă greșită decat cea reală ca fiind contact direct al meu, respectiv 21.08.2020 si ar trebui 21.10.2020, iar în cazul meu, medicul de familie din București spune că nu există nicio platforma de unde se pot lua datele din urmă anchetei epidemiologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Skyliner on the home stretch

Articolul următor

Cel mai celebru hotel din Cluj, bun de cumpărat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share