Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai celebru hotel din Cluj, bun de cumpărat

Clădirea în care a funcționat hotelul New York din Cluj-Napoca, devenit ulterior Continental, este disponibilă la cumpărare.

Casa de licitații Sotheby’s a inclus pe lista sa de proprietăți promovate pentru vânzare clădirea de 60 de camere și 65 de băi, cu o suprafață interioară de 91.400 mp.

“Clădirea are potențial pentru 100 de camere de hotel, plus restaurant, cafenea și sală de conferințe, iar prin extinderea mansardei, capacitatea poate fi mărită în continuare. Un simbol al Clujului, Hotelul New York (acum Continental) merită atenția investitorilor, având un potențial turistic și comercial extraordinar”, se menționează pe platforma Sotheby’s International Realty (SIR).

Unul dintre cele mai cunoscute repere din Cluj-Napoca este acum la vânzare după ce a rămas gol timp de aproape un deceniu, conform SIR, care listează în prezent proprietatea istorică pe site-ul său la un preț nedivulgat.

Construcția Hotelului New York a fost finalizată în 1894, după demolarea unuia vechi, acesta fiind proiectat de arhitectul maghiar Lajos Pakey. În 2013, clădirea a fost cumpărată de Ioan Bene, prin societatea Napocamin, care estima investiția în renovare și reamenajare la 7,5 milioane euro.

Pe platforma SIR mai figurează două proprietăți din Cluj: Poarta Vieneză, de pe Dealul Cetățuii, cu 10 camere și patru băi, la prețul de 4,6 milioane de dolari, și un penthouse în blocul turn West City Tower, la 543.000 de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Platformă epidemiologică pentru gestionarea epidemiei COVID-19, dezvoltată de IT-iști voluntari pentru DSP Brașov

Articolul următor

Viitorii economiști ai Clujului au vândut mobilă de lux în mediul virtual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share