Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorii economiști ai Clujului au vândut mobilă de lux în mediul virtual

Studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) Cluj au obținut mai multe premii la concursul internațional Virtual Case Competition,  eveniment organizat de Universidad Panamericana din Mexic.

Studenții clujeni au avut două prezențe în finala mare a competiției, clasându-se cu echipa lor pe locurile doi și trei și câștigând un premiu special pentru performanțe extraordinare în secțiunea de întrebări și răspunsuri.

Au participat la 17 echipe studențești, reprezentând universități de top în domeniul economic. Competiția a constat în două runde de rezolvare de studii de caz, urmate de câte o rundă finală. Echipa din Cluj a fost alcătuită de studenții Beatrix Farkas-Hegyi, Akos Gyorgy, Reka Izsak și Dorka Tiboldi.

Organizatorii au format aleatoriu echipe mixte cu studenți de la diferite universități. Echipele internaționale au avut la dispoziție 15 ore să se cunoască și să dezvolte soluțiile lor. Clasările obținute de echipe au fost transformate în puncte, ele fiind atribuite fiecărei universități reprezentate de membrii echipelor mixte.

În prima rundă, participanții au trebuit să dezvolte o strategie de vânzări online la nivel național și internațional pentru un producător local de mobilă de lux. În această rundă toți membrii echipei din Cluj au terminat pe locul trei al grupelor.

Apoi participanții au avut sarcina de a elabora o strategie pentru compania YouTube pentru consolidarea poziției sale pe piața din America Latină. Studenții clujeni au avut rezultate remarcabile în această rundă, obținând două locuri 1 în grupe.

Cei doi studenți de pe primul loc al grupelor de calificare au câștigat dreptul de a concura în finala mare a competiției, unde Izsak a reușit să se claseze pe locul doi, iar Farkas-Hegyi, locul trei. Izsak a câștigat și un premiu special individual. Pe baza însumării punctajelor individuale, concursul a fost câștigat de Universitatea Americană din Beirut, urmată de HEC Montreal și fr City University of Hong Kong.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai celebru hotel din Cluj, bun de cumpărat

Articolul următor

S-a lansat RePatriot App, aplicația care apropie românii de pretutindeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share